CREAFONE

Creafone_Logo

ÇAĞRI MERKEZİNİZİ DIŞARIDAN TEMİN ETMEK İÇİN 5 NEDEN

Dış kaynaklı çağrı merkezleri, birden fazla kanala yayılan (telefon, e-posta, canlı sohbet ve daha fazlası) müşteri sorularını ele almak için güvenilir müşteri hizmetleri altyapısı ve kapsamlı yanıt sistemleri sağlar.

Çağrı merkezleri geçmişte olumsuz müşteri deneyimlerine yol açtığı için bir süre kötü bir üne sahip olsa da günümüzde müşteri destek hizmetlerinin zorlu yeni gereksinimlerini karşılamak için iyileşmiş ve gelişmiş bulunmakta.

Teknolojinin de gelişmesiyle yanıt süreleri hızlanarak iletişim kanalları çoğaldı. Müşteriler ise bu desteğin neredeyse 7/24 olmasını beklemekte.

Çağrı merkezinizi dışarıdan temin etmenin iyi bir strateji olduğunun 5 önemli nedeni;

  1. Azaltılmış Maliyet

  2. Çağrı merkezinizi dışarıdan temin etmek, bütçenizi zorlamaya gerek kalmadan maliyetlerinizi düşürür.

    Talkdesk, 2019’da dış kaynaklı çağrı merkezlerinin müşteri hizmetleri maliyetlerini %27 oranında azalttığını ve çağrı merkezi temsilcileri için %35 daha az kesinti sağladığını bildirdi.

    Çağrı merkezinizi dışarıdan temin etmek müşteri hizmetleri çalışanlarınız için çalışma alanları, yıllık maaşlar, avantajlar, donanım ekipmanı ve yazılım araçlarına yatırım gibi önemli masrafları da ortadan kaldırır.

  3. Dahili Kalite Kontrol

  4. Çağrı merkezinizi dışarıdan temin etmenin en büyük avantajlarından biri kalite güvencesidir. Creafone gibi çağrı merkezleri , müşteri hizmetleri konusunda alanı gereği uzmandır. Müşterilerinize beklediğiniz hizmet düzeyini sunmak için standart işletim prosedürlerinin yanı sıra ve en iyi uygulamaları da sunmaktadır.

    Ayrıca hizmet kalitesine ilişkin sonuçları ölçmek, müşterilerinizin sorunlarının belirlemek, müşteri deneyiminizin iyileştirilebileceği yollar hakkında size raporlayabileceği prosedürleri de bulunmaktadır.

    İyi çağrı merkezleri arama başına maliyet, ortalama işlem süresi, ortalama yanıtlama hızı, bekleme süresi ve daha fazlası gibi performans ölçümlerini de sizlerle paylaşmaktadır. Bu da size çağrı merkezinizin ne kadar etkili ve verimli olduğu konusunda fikir vermektedir.

  5. İleri Teknoloji

  6. Çağrı merkezleri genel itibariyle en iyi teknolojilere yatırım yapmaktadır. Müşterilerinizin destek istemek için kullandığı tüm kanallarda; hızlı, etkili hizmet sunan donanım ekipmanı ve yazılım araçlarını kullanır.

    Kullanılan teknolojilerin en son sürümlerine ayak uydurmak da kendi içinde uzmanlık gerektirir. Eğitim, uygulama ve maliyet gibi süreçleri şirketlerin dahili olarak ele alması her zaman mümkün olmamaktadır.

    Çağrı merkezleri en iyi hizmeti sunabilmek için sürekli yeni teknoloji özellikleri arayışına girmektedir. Yapılan araştırmalar sonucu, yatırım planlarının hem verimlilik önlemlerini hem de müşteri katılımını kapsadığını göstermektedir.

    Çağrı merkezinizi dışarıdan temin etmek, müşteri hizmetleri çalışanlarınızın olumlu bir müşteri deneyimi sunmak için ihtiyaç duydukları her parça ile tam donanımlı olduğu anlamına gelmektedir.

  7. Ölçeklendirme Yeteneği

  8. Dış kaynaklı çağrı merkezleri, kuruluşunuzun boyutu büyüdükçe ve çağrı hacmi değiştikçe bu değişimlerle kolayca başa çıkabilmektedir. Yani artan yoğunlukla beraber bekleme sürelerinin artmayacağı, düşük çağrı hacmi dönemlerinde de boşta kalmayacakları anlamına gelmektedir.

  9. Artan Verimlilik

Dış kaynaklı çağrı merkezleri, çağrı hacmindeki gelgitleri ve akışları yönetme ve buna bağlı personeli hızla ayarlama yetenekleri sayesinde genellikle şirket içi ekiplerden daha üretkendir.

Çağrı merkezleri, çağrı hacmi değişikliklerini ve değişen personel ihtiyaçlarını tahmin etmek için zaman içinde topladıkları verileri kullanarak bu tür kalıpları yönetme konusunda uzmandır. Bu farklılıkları tahmin etmek çağrı merkezi personel süresini optimize eder, çağrı başına maliyeti düşük tutar ve müşteri talebini daha verimli bir şekilde karşılar.

Çağrı merkezleri, belirli bir zamanda belirli bir şirkete atanan temsilci sayısına esneklik ekleyerek, birden fazla müşteriye çağrı merkezi personeli atayabilir. Bu paylaşılan temsilciler genellikle saha uzmanlığı geliştirir bu da nihayetinde temsil ettikleri şirkete fayda sağlar.

Çağrı merkezinizi dışarıdan temin ederek, sizi hedeflerinize doğru yönlendiren önemli şirket faaliyetlerine odaklanabilirsiniz.

Size Uygun Çağrı Merkezi Seçeneğini Seçmek

Çağrı merkezleri, müşteri hizmetleri çözümlerini kuruluşunuzun özel ihtiyaçlarına göre uyarlayan esnek hizmet planları ve özel hizmetler sunar.

Operasyonları ölçeklendirme, çok kanallı müşteri katılımını kapsama ve hizmet kalitesini sürekli olarak değerlendirme yeteneği; çağrı merkezlerinin, şirketlerin bir şirket içi ekiple tipik olarak sunabileceklerini aşan bir müşteri hizmeti sunabileceği anlamına gelir.

Çağrı merkezinizi dışarıdan temin etmek, müşteri tabanınızla bağlantıdan ödün vermeniz anlamına gelmemektedir. Aksine müşteri hizmetleri deneyiminin uzmanlar tarafından ele alındığını bilmek, müşterinize mümkün olan en iyi ürün veya hizmeti sunmaya odaklanmanıza olanak tanır.