CREAFONE

Creafone_Logo

Müşteri Deneyimini Geliştirmenin 6 Yolu

Yüksek kalitede müşteri deneyimi sunan işletmeler, müşteri odaklı olmayan işletmelere göre daha karlı satış süreçleri geçirmektedirler. Fiyatlandırma çalışmaları ve pazarlama başarısı müşterinin işletmeyi seçmesinde belli bir etki taşısa da, müşteri deneyimi bütün bu bahsettiğimiz kriterlerin önüne geçmektedir.

Oracle tarafından yapılan 2011 Müşteri Deneyimi Etki Raporunda; müşterilerin %86’sının, iyi bir müşteri deneyimi için daha fazla ödeme yapabileceği tespit edilmiştir. American Express de, 2011 Müşteri Hizmetleri Anketinde; alıcıların %70’i, mükemmel müşteri hizmeti sunduklarına inandıkları şirketlere ortalama %13 daha fazla harcama yapmaya istekli olduklarını belirtmiştir.

“Müşteri Mutluluğu, Kalıcı Müşteri Sadakatinin En Etkili Yoludur.”

İşletmenin izlediği strateji tekniklerine göre, rakip şirketlerden daha kaliteli ve daha değerli bir müşteri deneyimi yaratmanın pek çok yolu bulunmaktadır.

Daha İyi Bir Müşteri Hizmeti Sunun

Müşteri deneyimini geliştirmenin en önemli yollarının başında gelen kaliteli müşteri hizmeti sağlamak, şirket profili için oldukça büyük bir önem taşımaktadır.Creafone bulut tabanlı müşteri deneyimi ve çağrı merkezi kullanarak, müşterilerinize daha iyi bir deneyim sunabilirsiniz.

Çevrimdışı Müşteri İlişkileri Oluşturun

Müşteriler her zaman işletmelere anında ulaşmak istemektedirler. Chatbot ve kişiselleştirilmiş bir canlı sohbet  sağlayıcısıyla müşterilere her zaman onların yanında olduğunuzu hissettirin.

Kaliteli Web Sitesi Tasarlayın

Müşteri deneyimini geliştirmenin en önemli yollarından biri olan iyi tasarlanmış bir web sitesi, müşteri deneyimini müthiş bir şekilde artırabilmektedir. İyi bir UX ve UI tasarımcılarıyla çalışmak müşterinin, web sitesinde rahatlıkla dolaşmasını ve sayfada uzun vakit geçirmesini sağlamaktadır.

Müşterilerinizin Sorunlarını Pratik Bir Şekilde Çözün

Alıcılar sorunlarının bir an önce çözülmesini istemektedir. Bu yüzden işletmeler, müşterilerin sorunlarını daha hızlı ve etkili bir şekilde halletmeye yoğunlaşmalıdır. Müşterilerinizin sorunlarını pratik bir şekilde çözmek alıcıların müşteri deneyimini artırmaktadır.

Kaliteli İçerikli Blog Yazıları Yazın

Bazı müşteriler canlı hizmetle sorunlarını çözmek yerine, işletmenin web sitesine giderek problemlerini çözebileceği yazılara da ihtiyaç duymaktadır. Alıcılar blog okuyarak, probleminin nasıl ve ne zaman çözüleceğine dair bir bilgi toplayabilir. Böylece müşteriler, web sitesinin kaliteli ve iyi tasarlanmış olduğunu anlayarak, işletmeye güven duyacaklardır.

Müşterinizine Kolaylık Sağlayın

Müşterilerinin, sorunlarının çözülmesi için çok çaba harcamasını hiçbir işletme istemez. Çünkü harcanan bu çaba, müşterilerin işletmeye dair güvenini kaybetmesine ve müşteri deneyiminin azalmasına neden olmaktadır. Müşteri İletişim Konseyi tarafından 2007’de yapılan bir anket; müşteri sadakatini artırmanın en önemli yolunun, çözüm süreçlerinde harcanacak çabanın azaltılması olduğunu açıklamıştır.

İşletmelerin, müşteri deneyimini artırmak için yalnızca fiyat üzerinden hareket etmesi, şirketi riske atmaktadır. Kurumlar; rakip şirketlerden daha önde olmak istedikleri sürece, müşteri deneyimi stratejisini müthiş bir şekilde uygulamalıdır. Müşterilerinizin yalnızca ürünü değil, işletmeyi de sevmeleri gerekmektedir. Hem işletmeyi hem de ürünü seven alıcıların, müşteri deneyimi ve işletmeye olan sadakati artacaktır.

Müşteri deneyiminin rekabette avantaj sağladığını vurgulayan Creafone Çağrı Merkezi Platformu ; eşsiz müşteri deneyimi hizmetleri sayesinde, marka sadakatini artırarak empati ve teknolojiyi bir araya getirmektedir.

Siz de Creafone’un eşsiz müşteri hizmetleri platformundan yararlanmak istiyorsanız bizimle iletişime geçmeyi unutmayın!