CREAFONE

Creafone_Logo

Bölüm 1: Çevrimiçi Satışları Artırmak İçin İzlenilmesi Gereken 15 Yol

Çevrimiçi satışları artırmak, büyük ve küçük sayısız işletmenin birincil hedefidir. İster büyük bir perakende işi yürütüyor olun, ister Amazon gibi büyük bir e-ticaret devi için çalışıyor olun, çevrimiçi kanallar aracılığıyla satışları artırmak biraz bowling oynamaya benzer, gerçekte olduğundan çok daha kolay görünür. Neyse ki, birçoğunu hemen uygulayabileceğiniz çevrimiçi daha fazla satış yapmanın düzinelerce yolu var. Bu ipuçlarından bazıları uygulayabileceğiniz belirli stratejilere odaklanırken, diğerleri daha geneldir. Bu gönderide, bu tür 15 stratejiye bakacağız.

Satış Metninizde Dürüst Olun

Metninizdeki dürüstlük, işletmenizin itibarı için önemli olmasıyla birlikte buna ek olarak markanıza olan güveni de besler ve insanları teşvik eder. Kanıtlayamayacağınız iddialarda bulunmayın. Ana sayfanızdan e-posta kampanyalarınıza kadar tüm satış noktalarınızda anlaşılabilir, dürüst ve ulaşılabilir olun. Bu ilke aynı zamanda kendinizi bir iş olarak nasıl konumlandırdığınızla da alakalıdır.Bir ya da iki kişi tarafından yürütülen fakat çok uluslu bir şirkete daha uygun olan bir siteye rastladınız mı? Bu yaklaşım sizi amatör gibi göstermekle kalmaz, aynı zamanda markanızın güvenilirliğini de zedeler. Küçük bir şirketseniz bununla gurur duyun ve bunu müşterilerinize açıkça belirtin. Pek çok tüketici kişiselleştirilmiş ve kişiye özel hizmet istemeleri nedeniyle küçük firmalara yöneliyor. Olmadığınız bir şey gibi davranmayın.

Reklam Uzantıları ile Daha Fazla Reklam Tıklaması Alın

Çevrimiçi işletme iseniz, reklam uzantılarını kullanmak çok kolaydır. Bu özellikler AdWords ve Bing’de bulunmaktadır. Bu sayede daha çok yerle reklamınızı büyütmenize olanak tanır ve reklamınızın tıklanma oranını arttırır. Harika değil mi ! Vereceğimiz örnekte Ray-Ban firmasını ele alalım. Erkek güneş gözlüğü ve kadın güneş gözlüğü kategorileri oluşturulmuş ve isteyenlerin tıklayabilmesi için iki adet bağlantı konulmuştur. Bu, potansiyel müşteriye tam olarak ne istediğini bulmasını daha kolay ve hızlı hale getirir. Bu sayede rakiplerinizden bir adım önde olursunuz.

Aciliyet Duygusu Yaratın

Kim olduğunuz ve ne yaptığınız konusunda dürüst ve şeffaf olmak önemlidir ancak potansiyel müşterileri şu anda sizden satın almaya ikna etmek için bir aciliyet duygusu yaratmaya karşı bir kural yoktur. Pek çok tüketici, zamana duyarlı özel tekliflerden sınırlı sayıda üretilen ürünlere kadar bir aciliyet duygusu yaratan teşviklere olumlu yanıt veriyor. Bunu başarabilmek için, potansiyel müşterilere ücretsiz kargo veya indirim gibi finansal bir teşvik sunabilirsiniz. Aynı zamanda AdWords’te sezonluk bir teklif ya da sınırlı süreli bir indirim kullanmak isterseniz reklam özelleştiricilerinizde geri sayımı kullanabilirsiniz. Bu çevrimiçi satışları artırmanın harika bir yoludur.

Daha Az Seçenek Sunun

Birçok işletme için bu kavram basitçe düşünülemez. Elbette daha fazla ürün sunmak, satışları artırmanın harika bir yoludur ! Aslında, birçok durumda, seçenek çeşitliliği, potansiyel müşteri tarafında kararsızlığa yol açabilir ve bu da satışların kaybedilmesine neden olur. Geniş bir ürün yelpazesine sahipseniz, sitenizi veya ürün sayfalarınızı ziyaretçilere mümkün olduğunca az seçenek sunacak şekilde yapılandırmayı düşünebilirsiniz. Bu, ziyaretçinin onlarca farklı ürün tarafından boğulma olasılığını azaltır ve aradıklarını bulma konusunda daha fazla kolaylık sağlar. Unutmayın ki ne kadar çok seçenek sunarsanız, bir müşterinin geri dönme ve başka bir yere gitme olasılığı o kadar yüksektir.

Facebook'ta Benzer Hedef Kitleleri Hedefleyin

Çevrimiçi satışları artırmanın en iyi yollarından biri, mevcut müşteri hakkında sahip olduğunuz verileri kullanabilmenizdir. Facebook, benzer hedef kitleleri kullanarak bunu yapmanıza olanak tanır. Facebook’a verilerinizi yükledikten sonra referans vererek belirlediğiniz kriterlere uygun eşleşmeler oluşturur.  Benzer hedef kitle oluşturmanıza yardımcı olması için izleme piksellerini ve uygulama yüklemelerinden gelen veriler de kullanabilirsiniz. Bu, minimum çabayla erişiminizi büyük ölçüde genişletmenize ve mevcut müşterilerinize çok benzeyen Facebook kullanıcılarını cezbetmek için yüksek düzeyde hedeflenmiş reklamlar kullanmanıza etkili bir şekilde olanak tanıdığından, mevcut müşterilerinizle ilgili verilerin sizin için çalışmasını sağlamak için mükemmel bir yoldur.

Kaliteli Ürün Görsellerine Yatırım Yapın

Sattığınız ürün ne olursa olsun, ürünlerinizin yüksek kaliteli resimlerini ekleyin. Küçük küçük resimler veya kötü aydınlatılmış fotoğraflar çekmeyin. Ayrıca geniş bir resim yelpazesi eklediğinizden emin olun. Ürünlerinizin akla gelebilecek her açıdan çekimlerini eklemek abartılı görünebilir, ancak bir deneyin. İnsanlar, özellikle çevrimiçi olarak, satın almadan önce bir ürünü detaylı bir şekilde görmeye bayılır.

Açılış Sayfalarınızdan Kurtulun

Açılış sayfalarını gereksiz yere ortadan kaldırmayı savunmuyoruz, bunun yerine çevrimiçi reklamlarınızı, gerçekte Web’ de gezinen ve çevrimiçi alışveriş yapan tüketicilerin sayısına göre optimize etmeyi savunuyoruz. Çoğu kişi, mobil cihazlarında sayfalara göz atmak için birkaç dakika harcamak istemez, sadece işletmenizle iletişime geçmek isterler. Bunu yaptığınız zaman yalnızca arama reklamlarını kullanarak, potansiyel müşterilerin işletmenize ulaşmasını sağlamış olursunuz.

Kampanyalarınızın Sitenizle Tutarlı Olduğundan Emin Olun

Hiç ilginizi çeken bir PPC reklamına tıkladığınızda, alakasız bir açılış sayfasına veya sitenin ana sayfasına yönlendirildiniz mi? Bir kullanıcı belirli bir ürün veya hizmet için bir reklama tıklarsa, yönlendirildikleri sayfa o belirli ürün veya hizmetle ilgili olmalıdır. Reklam tıklamalarının gerçekten satışa dönüşmesi için mesajınızın PPC’niz ve ücretli sosyal kampanyalar ve bunlarla ilişkili sayfalar genelinde alakalı olduğundan emin olun.

Mümkün Olduğu Kadarını Ücretsiz Olarak Verin

İnsanlar bedava olan şeyleri sever ve bunu ne kadar çok sunarsanız, potansiyel müşterilerin sizi ve markanızı algılaması o kadar olasıdır ve bu daha fazla online satışla sonuçlanabilir. Mevcut tekliflerinize bakın. Bir şeyleri ücretsiz olarak vermek, yalnızca insanların işletmeniz hakkındaki algısını iyileştirmenin harika bir yolu değil, aynı zamanda onları olmazsa olmaz ürünlerinizle tanıştırmanın ve onları daha fazla satın almaya teşvik etmenin harika bir yoludur.

Fiyatlandırmanızda 3 Farklı Seçenek Kullanın

Bir restorana gittiğinizde, her zaman orta fiyatlı yemeklerden birini seçme şansınız oldukça yüksektir. Bunun nedeni, birçok restoranın insanları orta sınıf yemeklere itmek için psikolojiyi manipüle etmesidir. Genellikle en ucuz ve en pahalı yemeklerden kaçınacağız ve orta seviye seçenekleri en çekici hale getireceğiz. Bu, “yem fiyatlandırma” olarak bilinen bir tekniktir. Aynı ilke, fiyatlandırmada 3 farklı seçenek kullanılarak çevrimiçi satışları artırmak için de kullanılabilir. Fiyatlandırma  yapınıza üçüncü bir “yem” seçeneği ekleyerek, insanları ortadaki seçeneğe, yani gerçekten satın almalarını istediğiniz seçeneğe doğru itebilirsiniz. Elbette, bazı insanlar yine de en pahalı seçeneği seçecektir ki bu gelir açısından sizin için bonus olacaktır, ancak çoğu bilinçaltında tuzaktan kaçınacak ve tam olarak onlardan yapmasını istediğiniz şey olan orta seviye seçeneği seçecektir.

Satışlarınızı Artırmak İçin Opt-In-Pop-Up Teklifini Kullanın

satışları artırmak istiyorsanız, insanları bülteninize veya posta listenize kayıt olmaya teşvik eden yönlendirme tekliflerinin potansiyelini göz ardı etmeyin. Katılım tekliflerini kullanmak yalnızca veri tabanınızdaki kişi sayısını önemli ölçüde artırmakla kalmaz, aynı zamanda kısa vadede çevrimiçi satışları da artırır. Sizden satın alma konusunda tereddütte olan potansiyel müşteriler, örneğin ücretsiz kargo veya ilk siparişlerinin %10’u gibi iyi yerleştirilmiş bir katılım teklifiyle etkilenebilir. Bir katılım teklifi başlatırken, maksimum optimizasyon için her öğeyi test ettiğinizden emin olun. Ziyaretçilerin sayfadan ayrılmadan hemen önce görebilmesi için pop-up ın bir site çıkışı tarafından tetiklenmesini düşünün. Bülteninize veya posta listenize ne kadar çok kişi kaydolursa, gelecekte o kadar fazla potansiyel satış yapabilirsiniz.

Mobil Optimizasyon İle Çevrimiçi Satışları Artırın

Mobil ziyaretçilerin sattığınız her şeyi satın almasını mümkün olduğunca kolaylaştırın. Bu, ödeme sürecinizin kapsamlı bir şekilde elden geçirilmesini veya tamamen ayrı bir mobil sitenin tasarlanmasını ve başlatılmasını içerebilir. Amazon’un mobil sitesi, e-ticaretin nasıl yapılabileceğine (ve muhtemelen yapılması gerektiğine) dair mükemmel bir örnektir. Ancak mobil ziyaretçiler için çekici, kullanıcı dostu bir deneyim oluşturmak için Amazon’un kaynaklarına ihtiyacınız yoktur.

Navigasyon ve kullanıcı deneyimi, iyi tasarlanmış, yüksek düzeyde optimize edilmiş bir mobil deneyimin en önemli unsurları arasındadır. Ziyaretçilerin istediklerini bulmaları ve satın almaları ne kadar zorsa, sitenizi tamamen terk etmeleri ve işlerini başka bir yere götürmeleri o kadar olasıdır. Sayfalar neredeyse anında yüklenmeli ve gezinme mantıklı olmalıdır. Müşterilerinizle pazarlama yapmak için ihtiyacınız olan minimum miktarda bilgi isteyin.

Markanızın Değer Önerilerine Sitenizde Yer Verin

Çok fazla şirket, kendilerine odaklanarak satışlarını ve zamanlarını kaybediyor. Bunun yanı sıra acı gerçeklerden bir tanesi de müşterilerinizin bir kısmı sizi veya şirketinizi, ürünlerinizin veya hizmetlerinizin hayatlarını nasıl daha iyi hale getireceğini umursamıyorlar. Bu nedenle, değer önerileriniz tüm pazarlama iletişimlerinizde ve site içeriğinizde bulunmalıdır. Değer önerileriniz 3 ana alana ayrılabilir:

  • Alaka Düzeyi: Ürününüzün/hizmetinizin müşterilerin sorunlarını nasıl çözeceği
  • Ölçülebilir Değer: Ürününüzün/hizmetinizin sunduğu belirli avantajlar
  • Farklılaştırıcı: Müşteriler neden rakip bir şirketten değil de sizden satın almalı?

Potansiyel müşterilerinizin gördüğü her şey, bir şekilde değer önerilerinize bağlı olmalıdır. Ürünlerinizden veya sunduğunuz hizmetten algılanan değer ne kadar büyük olursa, o kadar çok satış yaparsınız.

Dönüşüm Oranlarınızı Belirleyin

Dönüşüm oranlarınız düşük görünüyorsa yapmanız gereken ilk şeylerden biri, Analytics’teki ilişkilendirme modellerinizi ve dönüşüm oranlarınızı incelemektir. Pazarlama stratejilerinden biri olan dönüşüm oranının çevrimiçi satışlarınız üzerinde büyük bir etkisi vardır. Örneğin organik arama, satışa dönüşmek için harika bir kanal olmayabilir ancak sizi önce organik arama yoluyla bulan ve ardından bir Facebook reklamınızı gören kişiler, ödeme yapan bir müşteri olmayı çok severler. Durum sizin için de böyle ise, içerik pazarlamanızı ikiye katlamalı ve Facebook pazarlamasına da biraz daha para aktarmalısınız.

Yeni Fırsatlar İçin Yeniden Pazarlama Tekniğini Kullanın

İster bir PPC kampanyası, ister bir Facebook reklam kampanyası yürütüyor olun, herhangi bir dijital pazarlama girişiminin başarılması zaman, para ve çaba gerektirir.

Yeniden pazarlamayı kullanmıyorsanız, esasen, neredeyse hiç gerçekleşmeyen anında dönüşüm gerçekleştiren potansiyel müşterilere güveniyorsunuz demektir. İster içeriğinizi yeniden pazarlıyor olun, ister zamana duyarlı belirli bir satış teklifini yeniden pazarlıyor olun, yeniden pazarlama, çevrimiçi satışları artırmanın tartışmasız en etkili tek yoludur. Yeniden pazarlama, markanızı yalnızca potansiyel müşterilerin zihninde ön planda tutmakla kalmaz, aynı zamanda potansiyel müşterilere dönüşüm için çok sayıda ek fırsat sunar.