CREAFONE

Creafone_Logo

6 Adımda E-Ticaret'te Çevrimiçi Müşteri Deneyimi Geliştirme Nasıl Yapılır ?

Alışveriş yapanların %53’ünün kötü bir deneyim ya da bir rakibin daha iyisini teklif etmesi nedeniyle bir çevrimiçi mağazadan alışveriş yapmayı bıraktığını söylediğini biliyor muydunuz?

Kendi çevrimiçi işinizi kurmak artık hiç olmadığı kadar kolay. Ancak, sadece kendi mağazanızı açmak yeterli değildir. İnsanların sizi tanımasını ve mağazanıza geri dönmeye devam etmesini sağlamak için dijital müşteri deneyimini iyileştirmek ve olabilecek en iyi hale getirmek için çaba gösterilmesi gerekir.

Ardından, çevrimiçi müşteri deneyimini iyileştirmek için gerekli ipuçlarını ve püf noktalarını anlatacağız.

  1. Kişiselleştirin
  2. Ek satış ve çapraz satış
  3. Terk edilmiş sepetleri azaltın
  4. Alışılmışın dışında sosyal medya pazarlaması uygulayın
  5. Mobil alışverişi sağlayın
  6. Müşterilerin ürünleri sanal olarak denemesine izin verin
  1. Kişiselleştirin
  2. Kişiselleştirme, müşteri sadakatini sağlayan en güçlü faktörlerden biridir. Perakendecilerin müşteriyi elde tutma oranını artırmak için kişiselleştirmenin şart olduğu açıktır.

    Müşterilerinizi daha iyi anlamak için elde ettiğiniz verileri kullanmalı ve onlara değerli olduklarını hissettirmelisiniz.

    Deneyebileceğiniz bazı kişiselleştirme temas noktaları şunlardır:

    • Müşteriyle alakalı ürün veya hizmetlerde kişisel indirimler sunun
    • Konumlarını tanıyın ve bu bölgeye teslimat hakkında bilgi verin
    • Müşterinin geçmişini hatırlayın: Müşterinin görüntülediği öğelere dayalı bir öneriler listesi ve son görüntülenen öğelerin bir listesini gösterin
    • Müşterilerle ana dillerinde iletişim kurun
    • E-postaları kişiselleştirin : bir doğum günü iltifatı veya çevrimiçi bir VIP müşteri etkinliğine davet, pastanın üzerine harika bir krema olacaktır.
  3. Ek satış ve çapraz satış
  4. Müşterilerinize alakalı ürünler sunmak, üstün bir çevrimiçi müşteri deneyimi sağlamanın iyi bir yoludur. Alakasız ürünlerle alıcıları etkilemediğinizden emin olun, bunun yerine alışveriş sepetlerini tamamlayan ürünleri sunun.

    Net bir CTA ile değerli teklifler oluşturun. Sürekli yukarı satışlar müşterileri yabancılaştırabileceğinden, mesajlarınızın sıklığını da göz önünde bulundurmalısınız.

    Değerli indirimler ve tamamlayıcı ürünler sunarak insanları çevrimiçi mağazanıza bağlayabilir ve düzenli müşteriler haline getirebilirsiniz.

  5. Terk edilmiş sepetleri azaltın
  6. Genel olarak, dünya çapındaki tüm sektörlerde çevrimiçi alışveriş sepetlerinin %88’inin terk edildiğini biliyor muydunuz ?

    E-Ticaret satışlarını artırmak için insanların mağazanızdan alışveriş yapmamalarının önündeki engellerin neler olduğunu öğrenmelisiniz. Ödeme formunuz güven oluşturamıyor mu? Veya iade politikanız yeterince tatmin edici değil mi?

    Birden fazla ödeme seçeneği sunduğunuzdan emin olun. Müşterilerinizin paketlerini nasıl ve ne zaman almak istediklerine karar vermesine izin verin. Eve teslim ve temassız teslim almanın popülaritesine ayak uydurmaya özen gösterin.

    Bazen müşteriler ürünleri alışveriş sepetlerinde unutabilmektedirler. Böyle olduğunda, alıcıyı alışveriş sepetine geri yönlendiren bir bağlantı gönderin. Ayrıca, terk edilmiş alışveriş sepetlerinin satışa dönüşmesini sağlamak için bir indirim kodu ekleyebilir, çevrimiçi müşteri deneyimini iyileştirmek için stratejiler izleyebilirsiniz.

  7. Alışılmışın dışında sosyal medya pazarlaması uygulayın
  8. Çevrimiçi mağazanızı sosyal medya ile entegre etmenin, aklınıza gelmemiş olabilecek birkaç yolu vardır:

    Sosyal medya platformlarında alışveriş sunun

    Şu anda neredeyse tüm sosyal medya platformlarının, platform içi e-ticaret çözümlerine çaba harcadığı veya diğer e-ticaret platformlarıyla entegrasyonlar oluşturduğu görülüyor. Örneğin Ray-Ban , ürünlerini Instagram mağazalarında da satmaktadır.

    Bir Facebook botu SSS yardımcı olur

    Facebook, sohbet robotları aracılığıyla otomatik mesajların iletilmesine izin verir. Çevrimiçi mağazalar artık sipariş onayını, müşteri hizmetlerini otomatikleştirebilir ve hatta daha fazla satış sağlayabilir.

    Trendleri izleyin

    Ürünlerinizi daha iyi konumlandırmanın ve pazarlamanın bir yolunu mu arıyorsunuz? Sosyal kanallardaki tartışmaları takip etmek için LianaMonitor gibi bir sosyal medya izleme aracı uygulayın. Bu, müşterilerinizin ihtiyaçları ve satın alma alışkanlıkları hakkında size değerli bilgiler verecektir.

    Ayrıca bir izleme aracı yardımıyla şubenizdeki kanaat önderlerini zahmetsizce keşfedebilirsiniz. Onlarla iletişime geçin ve daha sonra ürünlerinizi sosyal ağlarda tanıtmalarını isteyin.

  9. Mobil alışverişi sağlayın
  10. Hareket halindeyken satın alma fırsatı sağlayın. E-Ticaret işiniz için bir uygulama tasarlayabilir veya bir kullanıcının çevrimiçi mağazanıza masaüstü veya mobil cihazdan göz atmasına bakılmaksızın mağazanızın tüm cihazlara yanıt verdiğinden emin olabilirsiniz.

    En önemli şey, müşteri deneyiminin sorunsuz olduğundan ve her cihazda düzgün çalıştığından emin olmaktır.

    İpucu: Müşterilerinizin çevrimiçi alışveriş için bir uygulamayı tercih edip etmeyeceğini sorduğunuz bir anket oluşturun. Karşılığında, bir sonraki siparişleri için bir indirim kodu veya küçük bir hediye teklif edin ve yanıt aldığınızdan emin olun.

  11. Tüketicilerin ürünleri sanal olarak denemelerine izin verin

Bir eşyanın elinizde nasıl hissedeceğini veya evinizde nasıl görüneceğini yorumladığınızı hayal edin. Bugün, artırılmış gerçeklik (AR) yardımıyla hayal ettiklerinizi uygulamak mümkün.

AR teknolojisi, müşterilerin hayal gücünü gerçeğe dönüştürmenize olanak tanır. Bir müşteri yeni mobilyalarının evinde nasıl görüneceğini doğru bir şekilde görebilirse, daha kesin ve memnuniyetle bir satın alma eylemini gerçekleştirecektir.