CREAFONE

Creafone_Logo

10 Adımda Çevrimiçi İşletmelere Nasıl Müşteri Kazandırılır ?

Potansiyel Bir Müşteriyi Müşteriye Dönüştürmeniz Için Size 10 Adım Vereceğiz.

İşletmenize yeni müşteriler kazandırma konusunda yardımcı olacak denenmiş ve gerçek 10 ipucunu sizler için aşağıda listeledik:

  1. Yeni müşterilere indirimler ve promosyonlar sunun
  2. Günümüzde tüketiciler hala değer ve fırsatlar aramaktadır. Giriş indirimleri sunarak müşterilerinizi işinize çekebilirsiniz, yarı fiyatına, 2 alana 1 bedava veya ücretsiz deneme paketi gibi özel fırsatları bu anlamda işinize yarayacaktır. Bunun gibi pazarlıklar, sizinle iş yapmayı düşünen ancak alışveriş alışkanlıklarını gerçekten değiştirmek için bir teşvike ihtiyaç duyan yeni müşterileri çekebilir. Ardından neleri satın aldıklarını ve hangi teklifleri kullandıklarını takip edin, böylece sadakatlerini pekiştirecek gelecekteki pazarlama mesajlarıyla onları daha iyi hedefleyebilirsiniz.

  3. Tavsiye isteyin
  4. Bir müşterinin sadakatini kazandığınızda, onlardan tavsiye isteyerek sizin için çalışmasını sağlayın. Mevcut müşteriler, en iyi yeni müşteri kaynaklarından biridir. Ancak pasif kalıp iş arkadaşlarınızı, arkadaşlarınızı ve ailenizi işletmenize getirmelerini bekleyemezsiniz. Bunun yerine, kontrolü elinize alın ve memnun müşterilerinizden aktif olarak tavsiye almak için sistemli bir yaklaşım oluşturun.

    Satış sürecine yönlendirme oluşturan etkinlikler oluşturun. Müşterilerin satın alımlarından memnun olduklarından emin olmak için takip e-postaları gönderin ve ardından tavsiye isteyen başka bir e-posta ile bunu takip edin. Satış fiyatı bunu garanti ediyorsa, teşvikler sunmayı düşünün.

  5. Eski müşterilerle yeniden iletişim kurun
  6. Eski müşterilerinizin iletişim listesine geri dönün ve sizinle bir süredir iş yapmayan eski müşterilerinize ulaşın. Bunu yapmak için (üç ayda bir) düzenli bir program oluşturun ve en az altı aydır görmediğiniz müşterilerinize öncelik verin. Onlara e-posta, sosyal medya, mesaj veya telefon yoluyla “Sizi özledik” gibi içten bir mesajla ulaşın ve geri dönme durumlarında bir tür anlaşma veya promosyon teklif edin.

  7. Sosyal Çevre
  8. Marka bilinirliğini artırmanın yeni insanlarla tanışmaktan, onlara kim olduğunuzu ve ne yaptığınızı söylemekten daha iyi bir yolu yoktur. Ticaret birliğinize, yerel ticaret odanıza ve sosyal organizasyonlara katılmalısınız. Yerel bir işletmeniz varsa, PTA toplantılarına gitmek bile iyi bir sosyal çevre oluşturma fırsatı olabilir.

  9. Web sitenizi güncelleyin
  10. Çevrimiçi arama, hem tüketicilerin hem de B2B alıcılarının yeni işletmeler bulmasının birincil yoludur. Müşterilerin sizi bulabilmesi için web sitenizin ağır işi yapması gerektiği anlamına gelir. Sitenizin mobil uyumlu olduğundan emin olmak da dahil olmak üzere arama motoru pazarlamanızı ve arama motoru optimizasyonu taktiklerini ve tekniklerini gözden geçirmelisiniz. Site tasarımınız bile büyük bir fark yaratabilir. Çok fazla grafik, sitenizin yükleme hızını yavaşlatabilir, bu da bir müşteri kaybıdır. Şirket içi uzmanlığınız yoksa, yardımcı olması için bir web sitesi tasarım şirketi ve/veya SEO uzmanı kiralayabilirsiniz.

  11. Tamamlayıcı işletmelerle ortak olun
  12. Benzer bir müşteri tabanına sahip olan, ancak doğrudan rekabet etmeyen işletmelerle ekip oluşturmak ve ardından yeni işler yaratmak için birbirinizin müşterilerine nasıl pazarlama yapabileceğinizi planlamak, bir servet harcamadan işletmenize yeni müşteriler kazandırmak için akıllı bir yoldur. Örneğin, bebek ürünleri satıyorsanız, hamile kıyafetleri satan bir işletmeyle çalışmak harika bir ortaklık olacaktır.

  13. Uzmanlığınızı tanıtın
  14. Sektör uzmanlığınızı sergileyerek, işletmenize yeni müşteriler kazandırmak ve mevcut müşteri tabanınızdan daha fazla iş elde etmenize yardımcı olabilecek ilgi yaratabilir ve hatta ilgi uyandırabilirsiniz. Sektör panellerinde gönüllü olarak konuşmak, bir web semineri veya atölye çalışması yapmak, sektör etkinliklerinde veya hedef müşterilerinizin ait olduğu gruplarda konuşmak veya eğitim oturumları düzenlemek, potansiyel yeni müşteriler ve müşterilerle iyi bir izlenim bırakmanın sadece birkaç yoludur. Bu teknik özellikle B2B işletme sahipleri için işe yarar.

  15. Çevrimiçi derecelendirmelerden ve inceleme sitelerinden yararlanın
  16. Hem B2B hem de B2C dünyasındaki tüketiciler, aşina olmadıkları bir şirketle iş yapmadan önce sık sık çevrimiçi derecelendirme ve inceleme sitelerine yönelirler. Bu nedenle, bu siteleri izlediğinizden ve şikayetlere yanıt verdiğinizden emin olun. Web sitenizde bunlara bağlantı vererek olumlu eleştirilerden en iyi şekilde yararlanın. Müşterileri kendi bakış açılarını eklemeye teşvik eden mağaza, ofis, restoran veya diğer konumlarınızda tabelalar yayınlayın. Sosyal kanıt güçlüdür ve yeni müşterilerin, başkalarının sizden memnun olduğunu görürlerse işletmenizi denemeleri daha olasıdır.

  17. Topluluk etkinliklerine katılın
  18. Anketler çoğu insanın yerel, bağımsız işletmeleri desteklemeyi sevdiğini göstermektedir. Yardım etkinliklerine ve organizasyonlarına katılarak topluluğunuzda şirketinizin sosyal sorumluluk profilini yükseltebilirsiniz. Yerel bir eğlence koşusuna sponsor olabilir, “çocuklar için oyuncak” gezisi düzenleyebilir ya da şehrinizdeki küçükler ligi takımına ekipman sağlayabilirsiniz. Tüm bunlar profilinizi yükselterek, işletmenize yeni müşteriler kazandırmak açısından yardımcı olacaktır.

  19. Müşterilerinizi Reklam Çalışmalarınıza Dahil Edin

Bu fikir ücretsiz reklam çalışmaları için birebir ve en etkili çözümlerden biridir. Sadık müşterilerinizin arkadaşlarını ve meslektaşlarını işletmenizle tanıştırmasını sağlamak için teklifleri sunun. Örneğin, bir restoran daha fazla müşteri çekmek için “Arkadaşıyla gelene ikinci hesap bedava” gibi teklifler örnek gösterilebilir.

Bu stratejileri bir başlangıç listesi olarak düşünün. Kendi fikirlerinizi de ekleyin. Böylece gelecek yıl, hali hazırda genişletilmiş bir müşteri tabanına satış yapmış olacaksınız.