CREAFONE

Creafone_Logo

MÜKEMMEL BİR MÜŞTERİ HİZMETİ SUNMANIZA YARDIMCI OLACAK 11 YOL

Mükemmel müşteri hizmetleri ve deneyimi stratejileri; özellikle satış, müşteri hizmetleri, danışmanlık, perakende, yiyecek ve içecek, reklam ve pazarlama gibi birçok iş ve kariyerde başarılı olmanıza yardımcı olabilir. İyi müşteri hizmeti insanlarla güçlü ilişkiler kurmaya dayanır. Bizler de önde gelen müşteri deneyimi platformu Creafone olarak bu yazımızda mükemmel müşteri hizmeti sunmanın 11 yolunu paylaşacağız.

İyi müşteri hizmeti, bir işletme ve çalışanları tarafından ürün ve hizmetlerini kullanan veya satın alan kişilere sağlanan kaliteli ve zamanında yardımdır. Müşteri hizmetleri, müşterilere satın almalarında yardımcı olmaktan sorunlarını çevrimiçi çözmeye kadar uzanır. Müşteri hizmetleri uzmanları, müşterilerin ihtiyaçlarını karşılayarak iyi bir dijital deneyim yaşamalarını sağlamaktan sorumludur.

Müşterilerle şahsen, telefonla veya e-posta veya sohbet hizmetleri aracılığıyla çevrimiçi olarak çalışabilirler. Bu hizmet işletmeniz için bir kalite göstergesi olduğundan, şirket profilinizi ilerletmenize yardımcı olabilir.

Mükemmel Müşteri Hizmeti Sunmanın 11 yolu:

    1. Arkadaş Canlısı Olun

Mükemmel müşteri hizmeti sunmanın en önemli kuralı güler yüzlü olmaktır. Müşterileri güler yüzle karşılamaya çalışmalı, her zaman nazik ve saygılı olmalısınız. Müşterinin ihtiyaçlarına dikkat ederek ve onlar sormadan önce yardım veya tavsiyelerde bulunarak proaktif olmalısınız. Müşterilerin hayal kırıklığına uğramış veya kızgın göründüğü stresli veya çekişmeli durumlarda bile müşterinize karşı her zaman nazik ve empatik olmak da son derece önemlidir.

    1. Derhal Yanıt Verin

İyi bir müşteri hizmetindeki diğer bir faktör ise, yanıtlarınızın zamanında ve hızlı olmasıdır. Müşteriler, özellikle zamana duyarlı bir talepleri olduğunda, sorularına hızlı bir şekilde yanıt verilmesini takdir eder. İyi bir müşteri hizmeti için tüm telefon aramalarını, canlı sohbet ve e-postaları 24 saat içinde geri göndermeye çalışabilirsiniz. Müşterilere, onlara yardımcı olmanızın ne kadar süreceğini bildirmelisiniz.

    1. Ürününüzü veya Hizmetinizi Bilin

Müşterilerinize mükemmel hizmet sunmak için sattığınız ürün veya hizmetin her yönünü bilmelisiniz. İdeal olarak özelliklerini ve kullanımlarını tartışabilecek, müşterilerinize ürün veya hizmetinizi kullanmanın avantajlarını gösterebilecek ve problem anında çözüm önerisinde bulunabileceksiniz.

    1. Müşterilerinizi Dinleyin

Dinlemek, mükemmel müşteri hizmeti sağlamanın en basit yollarından biridir. Bazen müşterilerin sadece duyulması gerekir, bu yüzden söyleyeceklerini aktif olarak dinlediğinizden emin olun . Ürününüzü veya hizmetinizi daha da iyi hale getirmek için kullanabileceğiniz geçerli bir noktaları olabilir. Dikkatle dinleyerek müşterinizin sizden tam olarak ne istediğini anlayabilirsiniz.

    1. Teşekkür Edin

Basit bir “teşekkür ederim”, müşteri hizmetleri sunarken çok yol kat edebilir. Müşteriler genellikle içten şükranları hatırlar ve bu onlara şirketinizi neden işe aldıklarını veya mağazanızdan alışveriş yaptıklarını hatırlatır. Her işlemden sonra teşekkür etmek, mükemmel müşteri hizmeti sunmanın kolay bir yoludur. Müşterilere işleri için teşekkür etmenin birkaç yolu daha:

      • El yazısıyla yazılmış bir teşekkür notu gönderin. El yazısıyla yazılmış bir teşekkür notu göndermek, müşterilerinize onları ne kadar takdir ettiğinizi göstermenin kişiselleştirilmiş bir yoludur. Ayrıca, günümüzün dijital dünyasında posta yoluyla kart göndermek özel bir dokunuş katıyor.
      • Ücretsiz numune sağlayın. Müşterilerinize ücretsiz numune vermek, iki faydası olduğu için teşekkür etmenin harika bir yoludur. İlk olarak, müşteriler genellikle ücretsiz bir şey aldıklarında takdir edilirler. İkincisi, yeni bir ürünün tanıtımını yapmak istiyorsanız ücretsiz numune, onu satın alma olasılığı en yüksek olan müşterilere ulaştırmanın harika bir yoludur.
      • Ekstra bir şey ekleyin. Müşterinizin çantasına veya paketine fazladan bir şey eklemek, teşekkür etmenin güzel bir yoludur. Seçenekler arasında küçük şeker torbaları, çıkartmalar veya promosyon malzemeleri yer alabilir.
      • Özel bir indirim sunun. Sadık müşterilere teşekkür etmekle ilgileniyorsanız, onlara özel bir indirim yapmayı düşünün. Bunu yapmanın bir yolu, satın alma işleminden hemen sonra onlara indirim sunmaktır. Bu onlara yalnızca işleri için teşekkür etmekle kalmaz, aynı zamanda başka bir satışı teşvik edebilir.
    1. Müşterilerinizi Tanıyın

Mükemmel müşteri hizmeti sunmak, müşterilerinizin kim olduğunu ve ne istediklerini bilmek anlamına gelir. Müşterilerinizi ve onları neyin harekete geçirdiğini daha iyi anladığınızda, onlara ihtiyaç duydukları kişiselleştirilmiş müşteri hizmetini sunmayı daha kolay bulacaksınız. Müşterilerinizi nasıl daha iyi tanıyabileceğinize dair birkaç ipucu:

      • Sorular sorun. Müşterilerinize birkaç basit soru sormak, onları tanımanın en kolay yoludur. Bu aynı zamanda rakiplerinizden sıyrılabileceğiniz alanlar bulmanız için de harika bir yoldur.
      • Sosyal medyayı kullanın. Birçok sosyal medya platformu müşterilerinizin nelerden hoşlandığı, alışkanlıkları ve ne satın aldıkları hakkında bilgi sağlar. Müşterilerinizi daha iyi tanımak ve ürün veya hizmetlerinizle ilgili neyi sevip neyi sevmediklerini öğrenmek için kendi sosyal medya sayfalarınızdaki gönderileri de kullanabilirsiniz. Üstelik sosyal medya yönetimi çok önemli ve öğrenmeniz gereken bir şey.
      • Bir anket yapın. Anketler, müşterilerinizden dürüst geri bildirim almanın ve onların istek ve ihtiyaçları hakkında özel bilgiler edinmenin iyi bir yoludur.
    1. Geri Bildirim İsteyin

Mükemmel müşteri hizmeti sunmak için müşterilerinizden geri bildirim istemek, onların fikirlerini önemsediğinizi ve yardımcı olmak istediğinizi gösterir. Geri bildirimde bulunmalarına izin vermek, takdir edilmelerini sağlayabilir. Müşteriler siparişlerini tamamlarken neye ihtiyaçları olduğunu ve işletmeniz, ürünleriniz veya hizmetiniz hakkında ne düşündüklerini öğrenmek için geri bildirim formlarını, müşteri anketlerini, anketleri veya ilk elden geri bildirimleri kullanabilirsiniz.

    1. Aldığınız Geri Bildirimi Kullanın

Müşterilerinizden geri bildirim aldıktan sonra, müşteri hizmetleri sürecinizi iyileştirmek için bunu kullanmalısınız. Aldığınız geri bildirimleri gözden geçirmek için düzenli olarak zaman ayırabilir, böylece iyileştirebileceğiniz alanları belirleyebilir ve yapabileceğiniz belirli değişiklikleri not edebilirsiniz.

    1. İlişkilere Odaklanın

Mükemmel müşteri deneyimi sunmak için olumlu bir ilişki, geri dönüş işlerini sağlamanıza yardımcı olacaktır. Onları önemsediğinizi göstermek, sadakatlerine ve takdirlerine ilham verebilir. Kişiselleştirilmiş hizmet sunabilir, onları isimleriyle selamlayabilir ve bir sonraki görüşmenizde bu bilgilere başvurabilmeniz için önceki konuşmaların notlarını alabilirsiniz.

    1. Verdiğiniz Sözleri Tutun

Müşterilerinize verdiğiniz sözleri tutmak, onlara saygı duyduğunuzu ve onların güvenine layık olduğunuzu göstermek için onlarla güçlü bir ilişki kurmanıza yardımcı olacaktır. İster şirket web sitesinde yazılı olsun ister çevrimiçi müşteri hizmetleri biletinde belirtilmiş veya telefonla yapılan bir servis aramasında belirtilmiş olsun, herhangi bir taahhüdün bir taahhüt olduğunu unutmamak önemlidir.

Müşteriler, bir şirket veya temsilci bir şey taahhüt ettiğinde hatırlar ve taahhüt edilenin yerine getirileceğine güvenirler. Bir hata olursa ve bir söz yerine getirilmezse, verilen sözü telafi etmek ve sizinle müşteri arasındaki güveni yeniden inşa etmek için bir şeyler teklif ettiğinizden emin olun.

    1. Müşterilerinizi İleriye Dönük Takip Edin

Müşteri hizmetlerinizle beklentilerin üzerine çıkmak istiyorsanız, ürün ve hizmetinizle ilgili deneyimlerinin nasıl olduğunu kontrol etmek için daha sonraki bir tarihte müşterilerle görüşün. Sessiz veya iletişimsiz müşterilerle bağlantı kurmak için zaman ayırmak, kendilerini değerli ve özel hissetmelerini sağlayabilir.

Uzun bir aradan sonra müşterilere ulaşmak, onlara ürün veya hizmetinizin var olduğunu ve müşteri hizmetlerinin ne kadar mükemmel olduğunu da hatırlatabilir. Takip etmek, eski bir müşteriyi başka bir satın alma işlemi yapmaya veya başka birine kulaktan kulağa bir referans sağlamaya bile tetikleyebilir.

Yukarıda anlatılanların hepsi Creafone çağrı merkezi hizmetleri ile mümkün.