CREAFONE

Creafone_Logo

Müşteri Hizmetlerini Geliştirebilecek En İyi Yöntemler

Şirketin müşterilerle ilişkisini geliştirmek için yapabileceğiniz en önemli faktörlerden biri; müşteri hizmetlerini iyileştirmektir. Alıcılarınızın en çok hatırlayacağı deneyimlerden biri çoğunlukla müşteri hizmetleriyle kurmuş olduğu etkileşim olmaktadır. Müşteri hizmetleri ekibi, şirketin genel profilini yansıttığı için oldukça önem taşımaktadır. Alıcı ve müşteri hizmetleri arasındaki iletişim müthiş bir şekilde kurulduğunda müşteri deneyimi de artmaktadır. Aşağıda belirtilen kılavuzu okuyarak işletmenizin müşteri hizmetlerini geliştirebilirsiniz.

Müşteri Hizmetleri Ekibinizi Geliştirin

Müşteri hizmetlerini geliştirebilecek en iyi yöntemlerden biri müşteri hizmetleri ekibinizi geliştirmektir. Canlı hizmet ekibinin, alıcı ihtiyaçlarını yönetmek için yeterli becerilere sahip olduğundan emin olmak gerekmektedir. Her müşterinin kişiliği ve tavırları farklı olabilmektedir. Bu yüzden, ekibinizin empati, sabır ve tutarlılık gibi yeteneklerinin müthiş bir derecede iyi olması önem arz etmektedir. Alıcı çok zor bir kişiliğe sahip ise, çağrı merkezi ekibi onu sabırla dinlemeli ve müşteriyle empati kurmalıdır.

Zaman Yönetimini İyi Kurun

Alıcıların sorunlarını pratik bir şekilde çözen müşteri temsilcileri, işletmenin büyümesini sağlamaktadır. Müthiş bir zaman yönetimi becerisine sahip olmak, müşterilerin olumlu tecrübeler edinmesini kolaylaştırmaktadır. Müşteri temsilcisi, bir alıcıyı beklerken diğer müşterileri de bekletmemek için zaman yönetimini dengede tutmalıdır.

Müşteriye Güven Verin

Tüketiciler, aldıkları üründen memnun kalmak ve işletmeye güven duymak istemektedir. Bu yüzden müşteri temsilcilerinin alıcılara; doğru, ayrıntılı ve teknik bilgi vermesi önem arz etmektedir. Müşteri temsilcisi, alıcıya nasıl bir cevap aktaracağını öngöremediğinde, müşteriye yanıt veremeyeceğini açıkça karşı tarafa bildirmelidir. Böylelikle olası problemlerin önüne geçilerek, müşterinin işletmeye güven duyması sağlanmış olmaktadır.

Müşteriden Gelen Olumsuz Geri Bildirimi Anlamaya Çalışın

Müşteri hizmetlerini geliştirebilecek en iyi yöntemlerden bir diğeri ise, müşteriden gelen olumsuz görüşleri anlayışla karşılamaktır. Bu olumsuz geri bildirimler, müşteri hizmetleri tarafından önemsenmeli ve bir daha böyle bir sorunla karşılaştığında nasıl daha iyi çözüleceğinden emin olması gerekmektedir. Ekipler; negatif bildirimleri kabul etmeyerek, müşteriye sitem ettiğinde, çoğu alıcı işletmeyle ilişiğini kesmektedir. Bu durumun yaşanmaması için tüketiciden gelen negatif bildirimleri anlayışla karşılamak gerekmektedir.

Temas Noktalarını Önemseyin

Müşterilerin işletmeyle nereden ve nasıl iletişim kurduğu oldukça önem arz etmektedir. Müşteri hizmetleri, mobil uygulamaları veya canlı hizmeti tutarlı bir şekilde yöneterek, olumlu alıcı deneyimini profesyonellikle sunabilmektedir. Böylece, işletmelerin kötü müşteri deneyimi ile karşılaşma olasılıkları çok düşük olmaktadır.

Proaktif Müşteri Stratejisi Geliştirin

İşletmenin, müşterileri memnun edebilmesi için uygulanabilecek çok fazla strateji mevcuttur. Proaktif bir şekilde müşterilerin sorunlarını önceden yanıtlamak, alıcı tecrübesini artırabilmektedir. Örneğin; müşteriler sorunlarını sosyal medya aracılığı ile belirttiğinde, onlara bu platformlardan hemen ulaşmak gerekmektedir. Müşteri temsilcisini aramasına gerek kalmadan sorunları çözülen alıcılar, işletmeden daha fazla memnunluk duymaktadır.

Müşterinize Özel Olduğunu Hissettirin

İşletmenin, müşterileri özel hissetmesi alıcı deneyimi için büyük önem taşımaktadır. Kişiselleştirilmiş mesajlar göndermek ve her zaman ulaşılır olmak alıcıların işletmeyle bağ kurulmasını kolaylaştırmaktadır. Otomatik mesajlar yerine, müşteriye kişiselleştirilmiş iletiler göndermek müşterinin önemsendiği hissiyatını vermektedir. Böylelikle müşteriler, kişiselleştirilmiş mesajlar aracılığıyla kendini daha değerli hissederek, işletmeden daha çok ürün satın alabilmektedir. Bir diğer yöntem ise; alıcıların her zaman işletmeye ulaşılabilir olmasıdır. Müşteriler her an ve her temas noktasından şirkete ulaşarak, işletmeye kendini daha yakın hissetmektedir.