CREAFONE

Creafone_Logo

Müşteri Yolculuğu Nasıl Daha İyi Hale Getirilir?

Müşteri yolculuğu genellikle hizmet ettikleri müşteriler hakkında bilgi sahibi olmak isteyen şirketler tarafından planlanmaktadır. Ancak her işletme müşteri yolculuğunu yeterince iyi hale getirememektedir. İşletmenizin müşteri yolculuğunu genel olarak iyileştirmek için hangi etmenlerin onları doğrudan etkilediğini öğrenerek, çeşitli stratejiler hazırlamak önem taşımaktadır.

Müşteri Yolculuğunu Etkileyen Faktörler Nelerdir?

Müşteri yolculuğundaki her adım işletme için çok mühimdir. Müşterilerini uzun vadede elde tutmak isteyen şirketler, yolculuk süresince temas noktalarını belirleyerek, müşterilerini dikkatli analiz etmelidir. Müşteri yolculuğunun birçok öğesini bilmek, alıcının şirketten memnun olmasını ve işletmeyle kuvvetli bir bağ kurmasını sağlamaktadır. Müşterilerinizin yolculuklarını mükemmel bir şekilde hazırlayarak, müşteri deneyimini ve şirketinizin kâr gelirini artırabilirsiniz.

  • Müşterilerinizle Temas Noktanızı Belirleyin

Müşteri yolculuğunu etkileyen faktörlerden biri temas noktası belirlemektir. İşletmeler, temas noktasını belirleyerek, müşteri deneyimini daha iyi bir şekilde artırabilmektedirler. Müşteri yolculuğu hazırlanırken, işletmelerin daha sabırlı çalışması gerekmektedir. Çünkü yolculuk süresince her temas noktasında umulmadık problemler ortaya çıkabilir ve tekrar düzeltmek gerekebilir. Bu durumu önlemek için müşteri ve işletme arasında sağlam iletişim altyapısı kurulması önem arz etmektedir. İşletmeler alıcıyla iletişime geçtiğinde, şirketin marka mesajının net olması ve şirketin eylemleri ve iletilerinin uyumlu olması gerekmektedir. Müşteri yolculuğunu iyileştirmek için çağrı merkezinin önemi yadsınamaz. Müşteri deneyimini artırmak ve yolculuğu iyileştirmek için dış kaynak çağrı merkezinin önemi büyüktür. Creafone , markanızın müşteriyle olumlu deneyimler sağlayan bir çağrı merkezi platformudur.

  • Ürün Teslimatınızı Özenle Yapın

Müşterilerinize kaliteli ve sorunsuz ürün teslimatı yapmak, müşteri yolculuğunun geliştirilmesindeki önemli etkenlerden biridir. Alıcıya ürün ve hizmeti eksiksiz teslim edilerek, işletmeyle olumlu bir hissiyat ve bağ kurulması amaçlanmalıdır. Ayrıca, şirketler teslimatın nasıl iyileştirileceği ile ilgili müşterilerden geri dönüşüm de alabilirler. Müşteri Eforu Skoru (CES) ürün ve hizmet sunumunu geliştirmeyi hedefleyen şirketler için müthiş bir kolaylık sağlayan ölçüm sistemidir. İşletmeler, müşterilere nasıl bir deneyim sağladığını öğrenmek için onlara CES anketi yollayabilirler. Böylelikle işletme, anketler aracılığıyla, şirketini müşteri yolculuğu alanında geliştirme fırsatı sağlamaktadır.

  • Müşterilerinizle Bağınızı Koparmayın

Ürünler işletme tarafından müşteriye satıldıktan sonra, müşteri yolculuğu sona ermemektedir. Müşteri yolculuğundan olumlu deneyimler elde eden müşteriler, belirli bir zaman içinde yeni müşterileri de işletmeye getirebilmektedir. Mevcut müşteriler işletmeyle etkileşimde kalmaya devam ederken, yeni müşteriler de şirketle iletişime geçerek işletmenin büyümesinde yararlı olmasını sağlamaktadır. Ayrıca işletmeler, müşteri yolculuğunu geliştirmek için, alıcıya kişiselleştirilmiş mesajlar atabilir. Böylelikle müşteri, işletmeyle bağ kurarak daha olumlu bir deneyim elde edebilir.

  • İyi Bir Dış Kaynak Çağrı Merkezi Oluşturun

Müşteri yolculuğunu etkileyen faktörlerden bir diğeri ise; işletmenizin iyi bir dış kaynak çağrı merkeziyle çalışmasıdır. Harika bir dış kaynak çağrı merkezi kurmak, müşteri deneyiminin kaliteli ve özgün şekilde sorunları halletmesine neden olmaktadır. Creafone, markanızın müşteriyle olumlu deneyimler elde etmesini sağlayan bir çağrı merkezi platformudur. Müşterilerinizle güçlü ve etkili etkileşimler kurulmasını istiyorsanız Creafone ile iletişime geçebilirsiniz.

  • Çok Kanallı İletişim Sağlayın

Çok kanallı iletişim , alıcı ihtiyaçlarını ve müşteri yolculuğunu daha iyi anlamanıza yardımcı olmaktadır. Sohbet robotu, e-posta ve sosyal medya gibi iletişim platformlarını kullanmak, alıcının işletmeye güven duymasını sağlamaktadır. Böylelikle, müşteri yolculuğu çok kanallı iletişim araçları sayesinde daha iyi geliştirilebilmektedir.

  • Analitik Çözümü Yapın

Doğru analitik çözümleri yapmak, müşteri etkileşimi kaliteli bir şekilde artırır. Analitik araçları kullanmak, işletmenin müşteri yolculuğunda nasıl bir strateji izleyeceğine yardımcı olmaktadır. İşletmeler analitik verilere bakarak, müşteri segmentasyonu yapabilir ve alıcılarına en iyi müşteri deneyimini etkin biçimde sunabilir.

  • Sohbet Robotu ve SSS Kullanın

Özellikle sohbet robotları, insan müdahalesi olmadan şirketlerin birçok müşteriyle anında etkileşim kurmasını sağlamaktadır. Ayrıca Chat bot bir diğer adıyla sohbet robotu, basit sorunları kolaylıkla çözdüğü için çağrı merkezi temsilcilerinin daha önemli ve karmaşık problemleri çözmeye odaklanmasında yardımcı olmaktadır. Şirketlerin sitesinde mutlaka bulundurması gereken sayfalardan biri de SSS sayfasıdır. SSS, işletmenin iade ve hizmet politikasını ve müşterinin sıkça karşılaştığı sorunları baz alarak bilgi veren bir sayfadır. SSS sayfasını özenli hazırlamak ise müşterilerin çağrı merkezini aramasına gerek kalmadan problemlerini hızlı bir şekilde çözmesine yardımcı olmaktadır.

  • Sonuç

Müşteri yolculuğunu iyileştirmek, her müşteri etkileşiminin dikkatli bir şekilde analiz edilmesini gerektirir. Müşteri yolculuğunu geliştirmek için yukarıda bahsettiğimiz araç ve uygulamaları kullanarak, kurumunuza olağanüstü bir müşteri deneyimi sunacağınızdan emin olabilirsiniz.