CREAFONE

Creafone_Logo

Çağrı Merkeziniz Müşterilerinizin İhtiyaçlarını Karşılıyor Mu?

Dijitalleşmenin hızlanması nedeniyle, müşteriler sorularına anında yanıt bulmak ve gereksiniminini karşılamak istemektedir. Teknolojinin ilerlemesi ve bulut tabanlı çağrı yazılımlarının iyileştirilmesiyle birlikte mükemmel bir müşteri deneyimi sunmak güvenilir bir tercih haline gelmiştir. Müşterilere en uygun hizmeti sunmak ve işletmenizi öne çıkarmak için çağrı merkezinizin neye ihtiyacı olduğunu bilmelisiniz. Aşağıdaki maddelere bakarak, çağrı merkezinizin neye gereksinim duyduğunu ve müşterinizle nasıl daha iyi bir görüşme sağlayabileceğini öğrenebilirsiniz.

Bulut Tabanlı Yazılım Sistemini Tercih Edin

Çağrı merkezinin mükemmel olmasını sağlayacak yöntemlerden biri bulut tabanlı yazılım sistemini kullanmaktır. Günümüzde çağrı merkezi temsilcilerinin, müşterilerine daha proaktif bir hizmet sağlaması gerekmektedir. Canlı hizmet temsilcileri, müşterilerle görüşmeden önce, onların olası sorunlarını ve çözümlerini bildikleri zaman müşteri memnuniyeti bir hayli artmaktadır. Çağrı merkezi temsilcileri, gelişmiş bulut tabanlı çağrı merkezi yazılımları sayesinde, müşterinin ihtiyaçlarını daha iyi kavramaktadır. Örneğin; bulut tabanlı yazılım programlarını kullanarak; müşterinin sorgu geçmişini tutabilir ve onların olası problemlerine dair verileri daha profesyonel bir şekilde görebilirsiniz. Bulut iletişim yazılım programları sayesinde, müşterilere daha hızlı ve üretken bir deneyim sunulmaktadır.

Sosyal Medyanın Gücünü Kullanın

Çağrı merkezinin mükemmel olmasını sağlayacak yöntemlerden bir diğeri ise; sosyal medyanın gücünü kullanmaktır. Müşteriler, çoğu zaman problemlerini sosyal medya aracılığıyla çözmektedir. Müşterilerin %67’si, ürün hakkındaki potansiyel sorunlarını gidermek için işletmelerin sosyal medya hesabını takip etmektedir. Müşteriler işletmeyle sosyal medya üzerinden iletişim kurduğunda, kurumlar da sosyal medya yoluyla müşterilere cevap vermelidir. Müşteriler işletmeyle sosyal medya üzerinden iletişime geçmek istediğinde canlı destekle karşılık vermek, müşteri memnuniyetini azaltabilir. Bu durumu önlemek için çağrı merkezinin; WhatsApp, Facebook ve Messenger vb. gibi sosyal medya entegrasyonları ile donatılması önem arz eder. Böylece, çağrı merkezleri, müşterilerle daha pratik bir iletişim desteği sağlamış olmaktadır.

Müşteri Deneyimine Önem Verin

Alıcı deneyimi, şirketler için en öncelikli olması gereken konulardan biridir. Müşteri deneyimi çok iyi olmayan bir işletmenin, ürünü alıcılar tarafından tercih edilmemektedir. İşletmelerin ürünü ne kadar iyi olursa olsun, şirket müşteri deneyimine değer vermiyorsa, müşteri hızlı bir şekilde rakip firmayı tercih edebilmektedir. Bulut tabanlı yazılım sistemlerini kullanan çağrı merkezleri; şirketin tüketici beklentilerini tümüyle karşılayarak, müşteri memnuniyeti ve işletme karını yükseltmektedir. Creafone; eğitimli ve güvenilir kadrosuyla, müşterilerine eşsiz bir hizmet vermeyi garanti eden çağrı merkezi platformudur. Creafone bulut tabanlı çağrı merkezi sistemini kullanarak; müşteri memnuniyetinin müthiş bir şekilde artmasına olanak tanımaktadır.