CREAFONE

Creafone_Logo

Bölüm 2: Çevrimiçi Satışlarda Müşteri Memnuniyetini Artırmak İçin İzlenilmesi Gereken 9 Yol

Çevrimiçi satışları artırmak, işletmeler için çok önemlidir. Çevrimiçi kanallar ile satışları artırmak gerçekte olduğundan çok daha kolay görünür fakat durum pek de öyle değildir. Satışlarınızı artırırken bir yandan da müşteri memnuniyetini artırmak için çözümler üretmelisiniz. Bu yazıda size bahsedeceğimiz 9 ipucu müşteri memnuniyetiniz için olumlu geri dönüşler almanıza olanak sağlayacaktır.

Müşteri Görüşlerini ve Referanslarını Gösterin

Bulunduğumuz dönemde, müşteri geri bildirimi hiç bu kadar önemli olmamıştı. Ne mutlu ki sizden memnun olan müşterileriniz sizin için en önemli şeylerden birini, yani referanslarınızı sizin için sağlayabilir. Memnun müşterilerinizden aldığınız referanslar ürün sayfalarınızda, açılış sayfalarınızda, fiyatlandırma sayfanızda hatta ana sayfanızda görünebilir.  Benzer şekilde güven hissi, potansiyel müşterinin zihninde markanız hakkında daha olumlu bir algı oluşturduğundan ve potansiyel olarak tereddütlerin üstesinden gelebildiğinden, çevrimiçi satışları artırmanın mükemmel bir yolu olabilir. İşletmenizin ticaret odası üyeliği ve etkileyici bir memnun müşteri listesi varsa, potansiyel müşterilerinizin bunu bildiğinden emin olun. Müşterilerinizin güveni bu sayede daha da artacaktır.

Para İade Garantisi Sunun

Bir tüketicinin bir şey satın almama kararındaki en güçlü faktörlerden biri riskten kaçınmadır. Bu çoğu zaman finansal bir risktir. Neden birisi ürünlerinizi satın almalı ? Ya işlerine yaramazsa veya müşteri onları beğenmezse ? Küçük çaptaki satın alımlar bile “alıcının pişmanlığı” riskini taşıyabilir, bu nedenle para iade garantisi sunarak bu riski ortadan kaldırın. Potansiyel müşteri için risk faktörü ortadan kaldırıldığında satın alma olasılıkları da o kadar yüksek olacaktır.

Her Soruyu Cevaplayın Ve İtirazları Göz Önünde Bulundurun

Çevrimiçi satış yapmaya çalışırken düşebileceğiniz en tehlikeli tuzaklardan biri, potansiyel müşterilerinizin ürününüz, hizmetiniz ve hatta pazarınızla alakalı bilgiler hakkında varsayımlarda bulunmaktır. Birçok şirket yanlışlıkla müşterilerinin sattıkları ürün hakkında gerçekte bildiklerinden daha fazlasını bildiğine inanır. Bu da, yanıtsız sorular veya ele alınamayan itirazlarla sonuçlanır. Her ikisi de satışa zarar verebilir. Ürününüz hakkında aklınıza gelebilecek her soruyu düşünün ve sayfanızda yanıtlayın. Benzer şekilde, bir potansiyel müşterinin teklifiniz hakkında sahip olabileceği her olası itirazı düşünün ve bunun üstesinden gelin. Bunu yaparken müşterilerinizin bilinçli bir karar vermelerini sağlamış olursunuz.

Alıcılarınızı Ayrıntılı Bir Şekilde İnceleyin Ve Onları Hedefleyin

Facebook reklamverenlerine sunulan hedefleme seçeneklerine daha önce baktıysanız, Facebook’ta kullanıcıları hedefleyebileceğiniz şaşırtıcı ayrıntı düzeyini görmüş olabilirsiniz. Reklamverenler, kullanıcıları evlerinin, kazandıkları üniversitenin metrekaresine göre hedefleyebilirler. Açıkçası, bu düzeyde bir özgünlük, alıcı kişilikleriniz için biraz abartılı olabilir, ancak ideal müşterilerinizi ne kadar iyi tanırsanız, onların yaşamlarına özel olarak hazırlanmış, özenle hazırlanmış mesajlara yanıt verme olasılığınız da o kadar yüksek olur.

Müşterilerinizi Etkilemek İçin Takip E-Postası Kullanın

Ne yazık ki, çoğu işletme için dijital müşteri deneyimi , müşterinin parası ellerine geçtiği zaman son bulur. Müşteri elde tutulmak isteniyorsa, bu durum korkunç bir hatadır. Çevrimiçi satış hacmini artırmak için yararlı bir takip prosedürünüz olduğundan emin olun. Çünkü müşterileriniz sipariş detaylarını,müşteri hizmetleri bilgilerini ve satın alabileceği benzer ürünlere ulaşabilmekten hoşlanırlar. Müşterilerinizi size kredi kartı bilgilerini verir vermez unutmayın. Bir şey satın aldıktan sonra onlara ne kadar çok ilgi gösterirseniz, memnun müşterilere dönüşmekle kalmayacak, aynı zamanda gidip arkadaşlarına bilgi verecek olan son derece sadık müşteri olma olasılıkları da o kadar yüksek olacaktır. Onlara, sizden tekrar satın almaları için teşvikler içeren, düşünceli, faydalı bir takip e-postası gönderin. Nasıl yaparsanız yapın, müşterilerinize kendilerini değerli hissettirin. İşlemleri değil, ilişkileri düşünün.

Daha Etkileyici Reklam Kampanyaları İçin Müşterilerinizin Sesini Kullanın

Erişiminizi genişletmek ve yeni kitleler bulmak için PPC ve ücretli sosyal medya kullanmanızın yanında kampanyalarınızda kullandığınız dil de, satış oranlarınız üzerinde muazzam bir etkiye sahip olabilir fakat dördüncü bir ipucu da müşterilerinizin sesini kullanmaktır. Müşterinin sesi, belirli bir mesajla hedeflenen tüketicinin ihtiyaçları, istekleri, beklentileri ve isteksizlikleri bir araya getiren bir pazar araştırması tekniğidir. Bu süreç genellikle pazar araştırması ve odak grup testleri sırasında müşterilerin kendileri tarafından kullanılan dili ve ifadeleri içerir.

Sosyal Medyayı Kullanarak Potansiyel Müşterilerinizle Konuşun

Sosyal medya aracılığıyla potansiyel müşterilerle aktif katılım, gerçek satışlar üzerinde ihmal edilebilir bir etkiye sahip olduğu düşünüldüğünden, birçok işletme tarafından potansiyel bir satış aracı olarak göz ardı edilir. Aslında bu, marka bilinirliliği,müşteri memnuniyeti ve satış artırmanın en iyi yollarından biridir. Potansiyel müşterilerin tekliflerinizle ilgili sorularına hızlı ve dürüst yanıtlar vermek, satışları artırmanın mükemmel bir yoludur çünkü potansiyel müşterilere ne kadar fazla ilgi gösterirseniz, insanların sizden satın almak isteme olasılığı da o kadar artar.

Olabildiğince Çok Ödeme Seçeneği Sağlayın

Tüketicilerin mal ve hizmet için gerçekte nasıl ödeme yapacakları konusunda her zamankinden daha fazla seçeneği var ve herkes American Express kullanmayı tercih etmiyor. Mobil cihazlarda giderek daha popüler hale gelen yeni hizmetler de dahil olmak üzere daha fazla ödeme seçeneği sunarak, potansiyel müşterilerin size paralarını vermelerini kolaylaştırıyorsunuz.  Elbette, sitenizi tüm bu seçenekleri içerecek şekilde optimize etmek zor olabilir ancak bunu yapmak çevrimiçi satışları artırmanın harika bir yoludur.

Ödeme Sürecinde Müşterilerin Ürünlerden Vazgeçmesini En Aza İndirgeyin

Business Insider’a göre, yalnızca geçen yıl tamamlanmamış alışveriş sepetlerinde yaklaşık 4 trilyon $ değerinde çevrimiçi ürün terk edildi ve bunların %63’ü potansiyel olarak geri kazanılabilirdi. Bu gerçekten dudak uçuklatan bir istatistik ve ödeme sürecinizi tamamlamanın ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor. Ödeme işleminde müşterilerin vaz geçmesini azaltmak, dönüşüm oranlarınız üzerinde inanılmaz bir etkiye sahip olabilir. Ziyaretçilerin sitenizi kullanmasını ve sitenizde gezinmesini mümkün olduğunca kolaylaştırmanız gerektiği gibi, sattığınız şeyi gerçekten satın almalarını da kolaylaştırmalısınız. Ödeme işleminizdeki gereksiz adımları ortadan kaldırın, gereksiz alanları atlayın, müşterilerinizi zaman aşımına uğratmayın ve baştan başlamalarını sağlayın.