CREAFONE

Creafone_Logo

DIŞ KAYNAKLI ÇAĞRI MERKEZİ KULLANIMININ 5 FAYDASI

İşletmelerin dış kaynaklı çağrı merkezi kullanmayı seçmelerinin birçok iyi nedeni vardır. Gelen aramalarınızı bir çağrı merkezine yaptırmayı düşündünüz mü? Dış kaynaklı çağrı merkezi kullanımının iş normu haline gelmesinin birçok nedeni vardır. Dış kaynaklı çağrı merkezi kullanmanın avantajlarından en önemlileri ise; aramaları maliyetleri düşürebilir, müşteri hizmetlerini iyileştirebilir ve üretkenliği artırabilir. Başarılı işletmelerin çoğunluğunun çağrı işleme görevlerini dışarıdan temin etmeyi tercih etmesinin en önemli beş nedeni:

  1. Telekomünikasyon Altyapısını Satın Almanıza Gerek Yok

  2. Tam işlevli bir çağrı merkezini işletmek için gereken altyapı önemlidir. Telefonlara, masalara, bilgisayarlara, yazılım lisanslarına ve diğer ekipmanlara ek olarak, işletmenin bunları koymak için gerçek alana önemli miktarda fon yatırması gerekmektedir. İşletmeler bir dış kaynaklı çağrı merkezi seçtiğinde, başarılı bir çağrı merkezi işletmek için gerekli tüm ofis alanına, donanıma ve programlara zaten yatırım yapmış bir ekiple çalışmanın avantajını elde etmektedirler. Bu da tek başına muazzam bir maliyet tasarrufu avantajıdır.

  3. Kapsamlı Çalışan İşe Alma ve Eğitimine Yatırım Yapmanıza Gerek Yok

  4. Öncelikle bir ekip oluşturmalısınız. Bu aşama, mevcut işlerin reklamını yapmak, başvuranları taramak, mülakatlar yapmak ve işe alma sürecini tamamlamakla ilgili tüm maliyet, zaman ve çabayı içermektedir. Sadece telefon görüşmelerini yönetecek kişileri değil, aynı zamanda bu kişileri yönetecek kişileri ve hatta bu yöneticileri yönetecek kişileri de işe almalısınız. Özellikle 7/24/365 çağrı merkezinizde çalışacak bir ekip oluşturmanız gerekiyorsa, bu çok fazla işe alım yapmanız anlamına gelmektedir. Profesyonel bir müşteri temsilcisini eğitmek aylar alabilir, ayrıca eğitim süreci zaman ve maliyet kaybını da beraberinde getirir. Creafone gibi dış kaynaklı çağrı merkezleri, profesyonel çağrı merkezi temsilcileri oluşturmak için olağanüstü eğitim programlarına sahiptir. Eğitim sürekliliği de mevcuttur. Son olarak, çağrı merkezi ekibiniz ödeme almak isteyecektir. Bu nedenle, ekibinize bir şirket içi çalışanı eklediğinizde ödemeniz gereken tüm maaşları, sosyal hakları, ücretli izinleri veya ödemeniz gereken diğer şeyleri unutmamalısınız. Çoğu işletme için, tüm bu çağrı merkezi işe alma ve personel ihtiyaçlarını dışarıdan temin etmek çok daha uygun maliyetli ve daha verimlidir.

  5. Dünyanın Her Yerindeki Müşterileri Yönetme Yeteneği

  6. Çoğu işletme birden fazla zaman diliminde çalışır ve farklı dil ihtiyaçları olan müşterilere sahiptir. Örneğin ABD sınırları içinde İspanyolca konuşan telefon çalışanları bir zorunluluk haline gelmektedir. Yetenekli bir çağrı merkezi, aramaları günün veya gecenin herhangi bir saatinde yönetmek için iki dil seçeneğine sahip yanıtlama hizmetleri sağlayabilir . Bu, iki dil seçeneği sayesinde çağrı temsilcileriyle kendi başınıza yapabileceğinizden çok daha uygun fiyata 7-24 destek sunabileceğiniz anlamına gelir. 7-24 çağrı merkezi hizmet şirket içinde yönetmek, çoğu işletme için maliyet açısından engelleyicidir.

  7. Müşteri Hizmet Düzeylerini Geliştirme Gücü

  8. Etkili müşteri hizmetleri, bir işletmenin başarılı olması için esastır. Sosyal medya, mobil teknolojiler ve diğer modern yenilikler, memnun müşterilerin başarılı bir iş için çok önemli olduğu anlamına gelmekte, çünkü memnuniyetsizlik haberleri çok hızlı bir şekilde yayılmaktadır. Çağrı merkezi hizmetleri müşteri hizmetlerinde uzmanlaşmıştır ve müşterileri mutlu etmek ve daha fazlası için geri gelmelerini sağlamak için çeşitli çözümler sunabilir. Arayanlara yönelik bu bire bir ilgiyi, bir işletme müşteri hizmetleri çağrı merkezi çözümleri sağlamak için iyi bir dış kaynak kullanım ortağı olmadan gerçekleştirmek zor veya imkansızdır.

  9. Yeni Programları ve Ürünleri Hızlı ve Verimli Başlatma Esnekliği

  10. Yeni bir ürün veya pazarlama kampanyası başlatmak çok uzun bir zamanınızı alabilir. Gelen aramaları yönetmek için profesyonel bir hizmetle, kampanya veya yeni ürünle ilgili soruları yanıtlamak için kurum içi personeli eğitme zorunluluğu olmadan bunu hızlı ve kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Tek yapmanız gereken kampanyanın detaylarını çağrı merkezinize ulaştırmak, çağrıları ve soruları onların halletmesine izin vermek. Ek bir avantaj olarak, çağrı merkezleri size inanılmaz miktarda yardımcı çağrı verisi, müşteri geri bildirimi ve analitik sağlayabilir. Bu size ürünleri geliştirmek, daha bilgilendirici pazarlama kampanyaları oluşturmak ve müşteri tabanınız tarafından daha iyi karşılanan yeni ürünler geliştirmek için kullanılabilecek önemli bir kaynak sağlar. Creafone çağrı merkezi, maliyetten tasarruf etmenize ve müşteri hizmetlerinizi geliştirmenize yardımcı olmak için her büyüklükte ve türde işletmeyle ortaklık yapmaktadır. Siz de dış kaynaklı çağrı merkezi kullanmanın avantajlarından faydalanmak istiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz.