CREAFONE

Creafone_Logo

E-TİCARETİNİZ İÇİN MÜKEMMEL LOJİSTİK SAĞLAYICI NASIL SEÇİLİR?

Teknolojinin büyümesinde, yapay zeka ve makine öğrenimi gibi göz ardı edemeyeceğimiz iki gerçek bulunmakta;

  • İlk olarak, e-ticaretin başlı başına bir satış modeli haline gelmesi ve her geçen yıl daha da büyümesi.
  • İkincisi, fiziksel tepkinin e-ticarette oynadığı önemli roldür.

Tüm işlemler online olarak gerçekleşirken, ürünlerin müşterilere farklı ulaşım araçları kullanılarak sevk edilmesi gerekiyor. Ürün teslimi, e-ticaretin temel bir bileşenidir ve bu, işletmeniz için büyük bir varlığı veya açık bir acıyı temsil edebilir.

E-ticaret yolculuğunuzun başlangıcında, günde yalnızca 20 siparişinizin yerine getirilmesi kolay bir iş olsa da, işletmeniz büyüdükçe lojistiğinizi yönetmek biraz karmaşık hale gelebilir. Dikkate alınması gereken stoklar, depolama, nakliye, teslimat, lisanslar ve gümrükler vardır. Uzmanlık alanınız dışındaki pek çok şeyle uğraşmak zorunda kalacağınız için zaman alıcıdır. Bu nedenle, mükemmel çözümün bir üçüncü taraf lojistik veya teknik çözüme dönüştüğüne inanıyoruz.

3PL, Üçüncü Taraf Lojistik’in kısaltmasıdır, lojistik ve tedarik zinciri yönetiminde, bir işletmenin depolama veya nakliye gibi dağıtım ve yerine getirme hizmetlerinin dış kaynaklı kısmına atıfta bulunmak için kullanılır.
Tüm lojistik süreçleri entegre eden bir 3PL veya Teknoloji Çözümü kullanmak, temel faaliyetinize odaklanmanıza olanak tanır. Verimliliği artırmaya, maliyetleri düşürmeye ve müşteri hizmetlerini iyileştirmeye yardımcı olabilir.

En zor kısım,E-ticaret siteniz için doğru lojistik sağlayıcısını bulmaktır ve bu nedenle, e-ticaretiniz için en iyi seçeneği seçmeden önce göz önünde bulundurmanız gereken göstergelerin bir listesini tasarladık;

İşletmenin ihtiyacı:

Öncelikle lojistikte ihtiyaçlarınızın neler olduğunu belirlemelisiniz.

Ürünlerinizi saklamak için bir depoya mı ihtiyacınız var?
Ürünlerinizi nereye gönderiyorsunuz? Yerel mi? Ulusal mı? veya Küresel mi?
Hangi bölgelere gönderim yapıyorsunuz?
Soğutma gerektiren ürünleri gönderiyor musunuz? Gönderilecek büyük ürünleriniz var mı?
Yerine getirmeniz gereken büyük hacimli siparişleriniz mi var?
Saygı duyulması gereken bir teslimat süreniz var mı?

Bu soruları yanıtlamak, hangi tür hizmetlere ihtiyacınız olduğunu belirlemenize yardımcı olacak ve lojistik sağlayıcı araştırmanız sırasında size zaman kazandıracaktır. Bu aynı zamanda gelecekteki ortağınızdan beklentilerinizi net bir şekilde tanımlamak için mükemmel bir çözümdür. Örneğin, film karakterlerinin heykellerini sattığım bir e-ticaret sitem olduğunu düşünelim. Ürünleri depolamak için kesinlikle bir depoya ihtiyacım olacak. Gönderilerim kırılgan oldukları için çok fazla özen gerektirir. Ürünler büyüktür ve dikkatli bir şekilde tedarik edilmeleri gerekir. Bu soruları cevaplayarak ihtiyaçlarımı ve dolayısıyla lojistik sağlayıcımdan ne tür hizmetler istediğimi belirlerim.

Uzmanlık alanı:

Çoğu lojistik sağlayıcı ister nakliye, depolama veya dağıtım olsun, lojistiğin belirli bir alanında özel bir uzmanlığa sahiptir.

Bu nedenle, ihtiyaçlarınızı tanımladıktan ve her bir sağlayıcının güçlü ve zayıf yönlerinin neler olduğunu öğrendikten sonra, nihayet kısa ve uzun vadeli ihtiyaçlarınızı karşılayan 3PL’leri veya Teknoloji çözümlerini hedefleyebilir ve listeye alabilirsiniz.

Müşteri servisi:

Müşteriniz muhtemelen siparişi teslim eden şirket ile ürünlerini satın aldığı şirket arasında bir fark görmez; onun için her ikisi de aynıdır.
Lojistik sağlayıcınız daha sonra markanızı temsil eder. Bu nedenle, talepleri yöneterek, teslimatları takip ederek ve müşterinizin sorularını yanıtlayarak E-ticaret siteniz için doğru lojistik sağlayıcısı seçmek, iş yükünüzü azaltmanıza yardımcı olacak ve kaynaklarınızı pazarlama veya web sitesi geliştirme gibi diğer temel faaliyetlere yeniden tahsis etmenize olanak sağlayacaktır.
İyi bir müşteri hizmeti gerçek bir değer önerisi olabilir, müşteri memnuniyetini artırmaya ve dolayısıyla satışları ve marka bilinirliğini artırmaya yardımcı olur.

Unutmayın: Mutlu bir müşteri sadık bir müşteridir.

Ölçeklenebilirlik:

Yolculuğunuzun en başında, yerine getirmeniz gereken az sayıda siparişiniz olduğu için lojistiğinizi kendiniz yönetmek daha iyidir, ancak ivme kazandığınızda ve siparişler akmaya başlar başlamaz. En iyi çözüm, uzun vadede birlikte çalışacak bir lojistik sağlayıcı aramaktır. Mükemmel uyumu bulmak zaman alır ve işlemi altı ay sonra tekrarlamak istemezsiniz.

Bu nedenle lojistik sağlayıcınızın mevcut ihtiyaçlarınızın yanı sıra siz büyümeye devam ederken gelecekte sahip olacağınız ihtiyaçları da karşılayabilmesi gerekir. Dolayısıyla esneklik ve ölçeklenebilirlik anahtardır.

Her ikinizin de performansınızdan, verimliliğinizden, gelirlerinizden ve hizmet kalitenizden ödün vermeden talebi karşılamak için süreçlerinizi ayarlamanız gerekeceğinden, işinizle birlikte ölçeklenebilecek kapasiteye sahip bir ortak bulmak uzun vadede çok önemlidir.

Ayrıca lojistik sağlayıcının yeterince esnek olduğundan ve bu büyümeyi zaman içinde sürdürmek için doğru altyapıya sahip olduğundan emin olmanız gerekir.

Lojistik sağlayıcınız hemen ekstra envanter alabilir mi?
Yeni pazarlara ulaşırsanız sizinle birlikte genişleyebilirler mi?
Yoğun sezonlarınızda sizi destekleyebilirler mi?
En yoğun sezonunuz bittiğinde geri ölçeklenebilirler mi?

Bu esneklik düzeyine ulaşmak ve birlikte büyümek için, planlamanızı ve tahmininizi anlamak için ikinizin de gerçekten yakın çalışması gerekir.

Teknoloji ve entegrasyonlar:

Her e-ticaret teslimatı, beraberinde gelen bilgi akışını içerir. Bu nedenle müşteriler, e-ticaret sahipleri veya lojistik sağlayıcılar için doğru zamanda doğru bilgiyi almak önemlidir.

En son yönetim yazılımını hizmet sağlayan bir iş ortağı seçmek, gerçek zamanlı verilere sahip olmanızı ve böylece doğru kararları hızlı bir şekilde almanızı ve hizmet kalitesini optimize etmenizi sağladığından son derece önemlidir.

Teknolojiye yatırım yapan lojistik sağlayıcılar, süreçlerini ihtiyaçlarınıza uyarlamak için doğru değişiklikleri yapmak için gerekli kaynaklara sahiptir. Ayrıca, en son yeniliklerden her zaman haberdar olduklarının da bir kanıtıdır; bu, kendi başınıza yatırım yapamayacağınız yazılım ve donanım yeniliklerine erişebileceğiniz anlamına gelir.

Dikkate alınması gereken bir diğer önemli faktör, bu sistemlerin mağazanızı yönetmek için kullandığınız mevcut CMS ile entegrasyonudur.

İlişki:

Bir lojistik sağlayıcı seçtiğinizde, onlara markanızı emanet edersiniz, bu nedenle şirketinizin amacını, değerlerini ve davranışlarını anlayan ve kabul eden bir şirketle ortak olmak çok önemlidir.E-ticaret siteniz için doğru lojistik sağlayıcısı, ihtiyaçlarınızı öğrenecek ve hedeflerini sizinkilerle aynı hizaya getirmek için sektördeki uzmanlığını kullanacak. Bu, ikinizin de kaliteli iş ilişkilerini geliştirmede kritik bir faktör olan güven oluşturmanıza yardımcı olacak ve uzun yıllar paylaşılacaktır.

Bu nedenle, gelecekteki lojistik sağlayıcınızı seçmeden önce, aşağıdaki soruları yanıtlayarak kültürlerini ve vizyonlarını da anladığınızdan emin olun:

Amaçları nedir?
Çalışanlarına nasıl davranıyorlar?
Müşterilerine nasıl davranıyorlar?
Değerleri ve inançları nelerdir?
5, 10 veya 15 yıl sonra kendilerini nerede görüyorlar?

Bu soruları yanıtlamak, potansiyel partnerinizin kültürü ve zihniyeti hakkında size net bir fikir verecektir. Benzer düşünen işletmelerle ortaklık yapmak, büyümek için birbirinizi desteklerken aynı yönde birlikte gitmenizi sağlar.

Fiyat:

Pazar oldukça rekabetçidir ve farklı fiyatlara sahip çok çeşitli teklifler bulacaksınız.

Şeffaf bir fiyatlandırma politikası olan ve gizli ücretler olmadan teklif sunan bir lojistik sağlayıcı seçtiğinizden emin olun. Elmaları elmalarla karşılaştırmak için tüm maliyet kalemlerini de göz önünde bulundurmalısınız.

Fiyat önemli olsa da dikkate alınması gereken ana faktör değildir. En ucuz fiyatı seçmek işiniz için mükemmel bir çözüm olmayabilir. Örneğin, Çin’den her şeyin nakliyesi kesinlikle gemi olacaktır, ancak nakliye şirketlerinde olduğu gibi, haftalarca gecikmeyle karşılaşabilirsiniz.

Fiyatları piyasadan önemli ölçüde daha düşük olan şirketler genellikle daha az güvenilirdir ve genellikle müşteri hizmetlerinde yetersiz kalır, bu nedenle düşük fiyatlı sağlayıcıyla çalışmayı düşünüyorsanız önceki tüm faktörleri iki kez kontrol etmelisiniz.

Ürünleriniz zamanında teslim edilmezse, talep ve sorunları çözmek için kaynaklarınızı yeniden tahsis etmek zorunda kalırsanız veya müşterileriniz hizmetten memnun kalmazsanız, ucuz bir fiyat seçmenin en iyi çözüm olmadığını unutmayın.

Hizmet, amaç ve maliyet arasında en iyi optimumu sunan bir sağlayıcı arayın.

Son olarak, ihtiyaçlarınızı karşılayacak, müşterilerinizi memnun etmenize yardımcı olacak, marka imajınızı geliştirecek ve zamanla sizinle birlikte büyüyebilecek bir lojistik sağlayıcıya yatırım yapmak, muhtemelen e-ticaret web sitenizle yeni zirvelere ulaşmak için yapabileceğiniz en iyi yatırımdır.