CREAFONE

Creafone_Logo

Müşteri Yolculuğunu Geliştirmek İçin Birbirinden Farklı Yöntemler

Müşteri yolculuğu sürecinde, mevcut müşterileri sadık müşteriye çevirmenin pek çok yolu bulunmaktadır. Müşteri yolculuğunu iyileştirebilmek için çok sayıda yöntem bulunmaktadır;

  • Sosyal medyayı etkili kullanmak,
  • Çok kanallı bir yaklaşım izlemek,
  • Rekabette bir adım önde olmak
  • Marka elçileri edinmek
  • Kişiselleştirilmiş mesajlar oluşturmak

Müşterilere Harika Bir Deneyim Sunmak Neden Bu Kadar Önemli?

Müşteri deneyiminin eşsiz olması müşterilerinizi sadık alıcılara dönüştürür. Müşterileri yolculuğuna ve alıcıların deneyimine özenli ve harika bir şekilde eşlik etmek müşteri deneyiminin artmasını sağlamaktadır. The Temkin Group tarafından yapılan araştırma; işletmelerin müşteri deneyimine yatırım yaparak, 3 yıl içinde gelirlerini ikiye katlama potansiyeline sahip olduklarını göstermektedir. Bazı şirketler müşteri deneyimi süreçleri hakkında tam olarak bilgi sahibi değildir. Müşteri deneyimini artırmanın hangi kanallar üzerinden yürütüleceğini de bilmek de zorlu süreçlerden biridir. Müşteriler, kendisiyle kolay ve sorunsuz şekilde iletişim kurabilen kişilerle etkileşim halinde olmak istemektedirler. Müşteri deneyiminde oldukça deneyimli ve profesyonel olan Creafone gibi öncü şirketler, şirketlerin müşteri deneyimini müthiş bir şekilde ilerletip etkileşimleri güçlendirerek, sadık müşteri kapasitesini genişletmektedir.

Müşteri Deneyimi Analizlerini Ölçün

Sohbet robotu ve web kişiselleştirme platformlarını kullanarak, eşsiz müşteri deneyimi analizleri kurabilirsiniz.Yeni nesil müşteri deneyimi analizi çözümleri, müşterilerinizin markanız ile olan etkileşimini görmenizi sağlamaktadır.Sohbet robotu ya da canlı hizmetler ile kurulan her müşteriyle kurulan etkileşimde müşteri deneyimini analiz etmek önem taşımaktadır. Müşteri deneyimi analizi yapmak, müşteri hakkında bilgi toplamayı sağlayarak; müşterinin neye ilgi duyup duymadığı, hangi kanalları tercih ettiği vb. pek çok yanıtı bulmaya yardımcı olmaktadır.

Müşterilerinize Promosyon Ürünler Sunun

Müşterilerinizle etkileşim kurmanın ve onları mutlu etmenin en basit yöntemlerinden biri alıcılara ücretsiz birtakım eşyalar göndermektir. Ancak müşteriye anlamlı ve onu değerli hissettirecek araçlar göndermek gerekmektedir. Örneğin, bir pazarlama şirketi; müşterilerin işletme hakkında bilgi almasını sağlayacak ücretsiz pazarlama kılavuzları verebilir, küçük işletmeler ise alıcılarına bir rehber niteliğinde döküman gönderebilirler. Burada önemli olan kriter ise müşteri segmentasyonu belirleyip, müşterilere kişiselleştirilmiş araçlar göndermektir. Bu durum, müşteri ile işletme arasındaki bağın daha da güçlenmesini sağlamaktadır. Farklı müşteri segmentlerine hangi tür ücretsiz içerik veya tekliflerin sunulması gerektiğini belirlemenize yardımcı olması için bir web kişiselleştirme stratejisi kullanın.

Müşterilerinizle Etkileşimde Kalın

Uygulama içi mesajları kullanmak bazen e-postalardan çok daha işe yarayabilmektedir. Uygulama içi mesajları kullanmak, müşteri etkileşimini doğrudan artırmasına yardımcı olmaktadır. E-posta iletişim modeli, pazarlama sürecinin güçlü bir parçası olsa da genellikle tek taraflı olduğundan iletişimin dinamikliği azalabilmektedir. Sohbet robotunun kolay, pratik ve dinamik olması müşterilerin işletmeyle daha kolay iletişime geçmesini sağlamaktadır.

Marka Elçileri Edinin

Marka elçileri, marka ve kitle arasındaki iletişimi sağlayan kişidir. Marka elçilerinin ürün ve işletmeyi hedef kitleye tanıtılmasında büyük bir emeği bulunmaktadır. Dijitalleşen sistemlerle birlikte marka elçisi, işletmenin mevcut müşterisi de olabilmektedir. Marka elçilerinin sosyal medyada veya diğer web platformlarda ürünü tanıtması, işletmenin ününü ve müşteri yolculuğunu pozitif bir şekilde artırabilmektedir.

Harika Bir Web Sitesi Tasarlayın

Müşteri odaklı bir ürün sayfası tasarımı oluşturmak alıcının müşteri yolculuğunu iyileştirebilmektedir. Müşteri istediği ürünü kolayca bularak satın alma işlemini hızlı bir şekilde gerçekleştirmelidir. Bu yüzden de işletmenin stilistik ve anlaşılabilir web sitesi tasarımına sahip olması gerekmektedir.

Müşterilerinizin Olası Sorunlarını Önceden Tahmin Edin

Müşterinin profilinde veya hesabında bir sorun olduğu fark edildiğinde, alıcıya e-posta gönderilebilir veya sohbet robotundan kullanıcıya daha dinamik bir şekilde mesajlar atılabilir. Böylelikle, işletmeler müşterinin sorununu önceden belirleyerek, alıcıyla daha hızlı bir etkileşim halinde olurlar.

Kişiselleştirilmiş Ürünler Tasarlayın

Kişiye veya belirli günlere özel bir ürün tasarımı veya kişiselleştirilmiş paketlemeler hazırlamak müşteri yolculuğunu iyileştirebilmektedir. Müşteriler, kişiselleştirilmiş ürünleri daha çok hatırlayarak, şirketleri daha fazla tanıma imkanı bulurlar. Böylelikle, müşteri yolculuğu kişiselleştirilmiş öğeler sayesinde daha çok geliştirilebilir.

Müşterilerinize Satın Alma Geçmişini Hatırlatın

Bir kullanıcı, işletmenin web sitesini ziyaret ettiğinde, önceki satın alma geçmişlerini müşteriye hatırlatabilir. Şirket, müşteriye geçmiş satın alma eylemlerini hatırlatarak, müşteri işletme tarafından önemsendiğini hissedebilir.