CREAFONE

Creafone_Logo

Müşteri Tabanını Genişletmek İçin En İyi 21 İş Uygulaması Örneği

İşletmenize yeni müşteriler çekmek ve onları uzun vadede elde tutmak, yalnızca pazarlama uzmanlarının bildiği mistik bir formülü gerektirmez. Stratejik bir plana göre yürütülen, zamana göre test edilmiş çevrimiçi ve çevrimdışı taktiklerin bir kombinasyonu, Müşteri Tabanını Genişletmek için Çevrimiçi Pazarlama Stratejileri arasında yer almaktadır.

Müşteri Tabanını Genişletmek için Çevrimiçi Pazarlama Stratejileri

  • Web Sitesi

İşletmeniz için bu çevrimiçi “mağaza” gezinmesi kolay, mobil uyumlu ve yeni içerikle düzenli olarak güncel olmalıdır. Çevrimiçi siparişleri kabul ediyorsanız, alışveriş deneyimini basitleştirmek için elinizden gelen her şeyi yapmalısınız. Müşterilerin iletişim kurmasını kolaylaştırmak için iletişim bilgilerinizin her sayfada görüntülendiğinden emin olun.

  • Logo Tasarımı

Logonuz dikkat çekmiyorsa, markanızın ilgi görmesi olası değildir. Marka imajınız için yeni bir görünüm, pazarlamanızda büyük bir fark yaratabilir. Stratejik yaratıcı kampanyalar aracılığıyla, göz alıcı bir logo, müşterilerin işletmenizi anında tanıması için markanızın tüm temsil ettiği anlamlarla özdeşleştirir.

  • Çevrimiçi Hizmet

Çevrimiçi hizmet sunmak, müşterilerin hareket halindeyken hizmet talebini; hızlı, basit ve kolay hale getirir. Meşgul olan her müşteriniz, bilgisayarlarından veya mobil cihazlarından hizmet almak için web sitenizi veya Facebook’la entegre olan çevrimiçi bir hizmet platformunu kullanabilir. Böylelikle maksimum verimlilikle hizmet sağlamış olursunuz.

  • SEO

çeriğinizde alakalı anahtar kelimeler kullanarak, kullanıcı deneyimini düzenli hale getirerek ve olumlu geri bildirimlerden oluşan bir ağ oluşturarak web sitenizi arama için optimize edilmiş bir hale getirin. Gerçek mekanda faaliyet gösteren mağazanıza daha fazla yerel ve mobil müşteri çekmek için konuma özel anahtar kelimeler ekleyin. SEO stratejinizi düzenli olarak denetleyin ve rakiplerinizin önüne geçmek için gerektiğinde güncelleyin.

  •  Sosyal Medya

Müşteri Tabanını Genişletmek için Çevrimiçi Pazarlama Stratejileri arasında yer alan sosyal medyada; hedef kitlenizin pazarlama mesajlarınızı görmesini sağlamak için Facebook ve Instagram gibi platformlarda öne çıkarılan veya sponsorlu gönderileri kullanın. İlgi çekici, alakalı içeriği düzenli olarak paylaşın. Satış dili yerine kitle etkileşimlerini vurgulayın.

  • Web Reklamcılığı

Pazarlama bütçenizin bir kısmını PPC (tıklama başına ödeme) kampanyaları, yeniden hedefleme, yeniden pazarlama ve e-posta gibi dijital reklam stratejilerine ayırın. İdeal hedef kitlenizi hedeflemek için ayrıntılı anahtar kelime araştırması yapın ve müşterilerin satın alma alışkanlıklarını analiz edin.

  • Video

Sosyal medya platformlarınızdaki canlı yayınlarla potansiyel müşterileri şirketinizin dünyasına getirin. Otorite oluşturmak ve müşterilerin katılımını sağlamak için ek eğitici videolar, ürün tanıtımları ve sahne arkası snippet’leri paylaşın.

Müşterileri Çekmek İçin Çevrimdışı Stratejiler

  • Doğrudan Posta Pazarlama

Markanızı bölgenizdeki insanların fiziksel “gelen kutularına” getirmek için doğrudan bir posta kampanyasına yatırım yapın. Popüler bir yerel yayına bir reklam ekleyebilir, bir etkinliği veya satışı duyuran ilanlar gönderebilir, özel günler için küçük kataloglar oluşturabilirsiniz.

  • Kartvizit Tasarımı

İlk izlenimler her şeydir, bu sebeple kartvizitiniz imajınız için son derece önemlidir. İnsanların iletişim kurması için mümkün olduğunca çok araç sağlamak için sosyal medya profilleriniz de dahil olmak üzere tüm ilgili iletişim bilgilerini paylaştığınızdan emin olun. Bu kompakt reklamlardan birini her dağıttığınızda, potansiyel bir müşteriyle bağlantı kurma şansını yakalarsınız.

  • El ilanları

Özellikle özel bir etkinliğiniz varsa, normal el ilanları çok dikkat çekebilir. Çevrimiçi ve çevrimdışı stratejilerinizi birbirine bağlamak ve insanları web sitenize çekmek için bir QR kodu, metin kodu veya web adresi ekleyin.

  • Müşteri Finansmanı

Satış noktası finansman hizmetleri, perakende satış noktalarında ve çevrimiçi olarak daha yaygın hale geliyor. Anında finansman ile pahalı ürün veya hizmetler için peşin parası olmayan müşterilere ulaşabilir, büyük alımları daha küçük ödemelere bölmeyi tercih edenleri çekebilirsiniz.

Günlük Operasyonları Dış Kaynaklardan Kullanma

İdari işler, işinize daha iyi harcanan zamanı tüketir. Bu önemli operasyonları dışarıdan temin etmek gününüzü kolaylaştırır ve size büyümeye odaklanma özgürlüğünü verir.

  • Defter Tutma

Her işlemin kaydedilmesi veya yanlış girişlerden kaynaklanan hataların düzeltilmesi için harcanan saatlere veda edin! Otomatik defter tutma, işlem verilerini istediğiniz zaman erişebileceğiniz bulut tabanlı bir platformda kaydeder. Raporlama özellikleri, muhasebe ve vergi hazırlığını basitleştirir. Bir bakışta tüm satış ve gider bilgileriniz ile gerçek nakit akışı ve kar rakamlarına dayalı daha iyi pazarlama ve ürün geliştirme kararları verebilirsiniz.

  • Kredi Kartı İşlemleri

Kredi kartlarını kabul eden küçük işletmeler daha fazla satış yapar ve müşteriler krediyle satın aldıklarında daha fazla harcama eğiliminde olurlar. Bu bir kazan-kazan durumudur, ancak ücretlerin kârınız üzerindeki etkisini en aza indirmek için güvenilir, uygun maliyetli bir işleme çözümüne ihtiyacınız var.

  • Bordro ve İK

Çalışan alımını otomatikleştirecek, eğitim sağlayacak, bordro çekleri düzenleyecek, politika ve vergi uyumluluğunu korumaya yardımcı olacak bir çözümünüz olsaydı ne kadar zaman kazanabilirdiniz? Çalışan yönetiminin her yönünü yönetmek, çevrimiçi bir platform aracılığıyla çok daha kolaydır.

  • Vergi ve Hukuki Destek

Finansmanla mücadele ediyorsanız veya vergi borçlarıyla uğraşıyorsanız, işletmenizin büyümesi zor. Kafa karıştırıcı yasalar ve düzenlemeler, işleri çok daha karmaşık hale getirir. Hukuk hizmetleri, borçla ilgili sorunlardan kaçınmanıza yardımcı olmak, işinizi vergi sıkıntılarından kurtarmak ve yasalar sizi şaşırttığında size rehberlik etmek için bilgili uzmanları yanınıza alır.

  • Telekomünikasyon

Küçük bir işletmeyi yürütmek, farklı iletişim hizmetlerinden oluşan bir ağ gerektirir. Peki siz, çalışanlarınız ve müşterileriniz için verimliliği en üst düzeye çıkarmak için en iyi sistemi nasıl kurarsınız? Dış kaynak telekomünikasyon hizmeti, uygun fiyatlarla hizmet bulma yükünü başkasına yükler. Tüm dahili ve harici iletişim ihtiyaçlarınız için güvenebileceğiniz kişiselleştirilmiş bir sistem için en iyi önerileri alırsınız.

  • Kamu Hizmetleri

Gaz ve elektrik için ödeme yapmak, özellikle bir yemek servisi işletmesi işletiyorsanız, kârlılığınızdan büyük bir pay alabilir. Bu masrafı ortadan kaldıramazsınız ama ihtiyaçlarınızı yeniden değerlendirip daha ucuz alternatifler bulabilirsiniz. LED ampullere geçmek ve enerji tasarruflu ekipmana geçmek gibi basit değişiklikler yaparak başlayın. Özelleştirilmiş bir hizmet planı kullanarak tasarruf edebilirsiniz.

Müşteri Deneyiminin Önemi

Müşterilerin yüzde 66’sının en düşük fiyatı bırakıp, iyi hizmet alacaklarını bildiklerinde yaklaşık yüzde 13 daha fazla harcamaya istekli olduğunu biliyor muydunuz ? Bu kulağa şaşırtıcı gelse de, bir müşteri deneyimi stratejisine sahip olmanın kritik önemini vurguluyor.

Mükemmel hizmet sağlamak ayrıca elde tutma oranlarını iyileştirir ve dönüşümleri artırır. Şirketlerin yüzde seksen ikisi, elde tutmanın yeni müşteriler getirmekten daha ucuz olduğunu ve mevcut müşterilerin yeni müşterilerle yüzde 5 ila 20 oranında dönüşüm sağlama olasılığının yüzde 60 ila 70’e sahip olduğunu söylüyor . Peki harika bir müşteri deneyimi yaratan şeyler nelerdir?

  • Telefon Yanıtlama Hizmeti

Müşteriler, şirketinizle iletişime geçtiklerinde karmaşık menüler arasında yönlendirilmek veya yirmi dakika bekletilmek istemezler. Aynı zamanda, her çaldığında çalışmayı bırakıp telefona koşamazsınız. Bir müşteri aradığında, mesai saatleri dışında bile gerçek bir kişinin hatta olmasını sağlamak için bir telefon yanıtlama servisi kurun.

  • Web Sohbet Hizmeti

Bir sohbet seçeneğiyle çevrimiçi müşterilerinize hitap edin. Sohbet robotları daha popüler hale geliyor olsa da müşterileri, müşteri hizmetleri  portalınız aracılığıyla gerçek bir temsilciye bağlamak daha kişiseldir ve sitenizi karıştıran rahatsız edici açılır pencere sorununu ortadan kaldırır.

  • Sadakat Programları

Mağazanızda alışveriş yapanlara veya e-posta listenize kaydolanlara bir sadakat kartı, ödül programı veya özel indirim kodları sunun. İlk çevrimiçi siparişte belirli bir yüzde sağlamak popüler bir seçenektir, ancak abonelere özel kuponlar veya belirli bir miktar harcayan müşterilere ücretsiz ürünler de verebilirsiniz. Müşteri Tabanını Genişletmek için Çevrimiçi Pazarlama Stratejilerini maksimum satışta kullanmak için müşterinin e-posta adreslerini istemeniz ve hedef kitlenizle etkileşim kurmaya başlamanız gerekir.

Sağlam bir pazarlama stratejisi oluşturmak zaman alır ve birkaç önemli iş hizmetinin desteğiyle daha kolaydır. Satış hedeflerine odaklanabilmeniz ve müşteri tabanını genişletmek için Creafone gibi bir hizmet sağlayıcının müşteri edinme ve elde tutma çalışmalarınızın bir kısmını devralmasına izin verin. Daha fazla bilgi için bizimle iletişime geçin!