CREAFONE

Creafone_Logo

Müşteri Yolculuğu 4 Adımda Nasıl Geliştirilir ?

İşletmenin hedeflerine ulaşmasını istiyorsanız yapmanız gereken en önemli şeylerde bir tanesi, müşteri yolculuğunuzun haritasını çıkarmaktır. Her işletmenin alıcı yolculuğu sürecini dikkate alması gerekmektedir. Kurumlar müşteri haritasını muhteşem bir şekilde tasarlayarak, işletmenin performansı artırır ve daha fazla kar elde eder. Şirketinizin müşteri yolculuğunu iyileştirmek için aşağıdaki 4 adımı inceleyebilirsiniz.

Hedeflerinizi Belirleyin

Müşteri yolculuğunu geliştirmenin en önemli 4 adımından biri işletmenin hedeflerini sınırlandırmasıdır. İşletmenin, müşteri yolculuğu sürecine hazırlanırken nasıl bir amacı olduğunu bilmesi gerekmektedir. Kurumların atacağı her amaçsız adım müşteri yolculuğunun etkili olmamasına yol açabilmektedir. Bunu önlemek için işletmelerin bir hedef noktası belirlemesi öncelik taşımaktadır. İşletmelerin atacağı bazı misyonlar şu şekilde olabilir;

  • Sosyal medya performansını artırmak
  • Müşterinin sepetine daha fazla ürün koymasını amaçlamak
  • Müşterinin ödeme sürecini anında tamamlamasını sağlamak

gibi birçok hedef sıralanabilir.

Müşteri Yolculuğunuzu Görselleştirin

Müşteri yolculuğu haritası çıkarmak, işletmenin tüm hedefleri ve temas noktalarını daha detaylı görmesine yardımcı olmaktadır. Böylelikle kurumlar, karşılaşabileceği tüm olası problemleri görselleştirerek, müşteri yolculuğunu optimize edebilmektedir. Belirli hedefler koymak, alıcılara segmentasyon uygulamak ve istenilen müşteri profilini elde etmek gibi hedefler müşteri yolculuğunuzu daha iyi görselleştirmenize yardımcı olmaktadır.

Temas Noktaları Belirleyin

Müşteri yolculuğunu görselleştirirken, temas noktaları belirlemek müthiş bir önem taşımaktadır. Şirketler yolculuk haritası çıkarırken, müşterilerin işletmeyle ilgili neye ihtiyacı olduğunu veya kurumlardan ne gibi beklentileri olduğunu ayrıntılı bir şekilde hazırlamalıdır. Bu aşama tamamlandıktan sonra kurum ve kuruluşların yeni adımlar ve temas noktalarını belirlemesi gerekmektedir. Ayrıca kurumlar temas noktalarını görerek, başarılı oldukları alanlarda karlarını artırabilme şansına sahiptirler.

Müşteri Yolculuğunuzu Değerlendirin

Müşteri yolculuğunu geliştirmenin en önemli 4 adımından bir diğeri ise müşteri yolculuğu sonucunu değerlendirmektir. Müşteri yolculuk haritası tasarlamak, alıcı yolculuğunun bittiği anlamına gelmemektedir. İşletmeler, müşteri yolculuğundan veriler alarak ve kurumlarının nasıl ve ne kadar düzeyde geliştiğini görerek sonuçları çözümleyebilir. Şirketler, kaç tane alıcının web sitesini ziyaret ettiğini veya ne kadar insanın alışveriş sepetini terk ettiğini vb. birçok bilgiye rahatlıkla ulaşabilir.

Sonuç

Kurumların, müşteri yolculuğunun haritasını tasarlaması işletme için en mühim süreçlerden biridir. Kurumlar müşteri yolculuğundan gelen verileri dikkate alarak, müşterilerini ve şirketini geliştirme imkanı bulmaktadırlar. Müşteri yolculuğunun mükemmel ve uyumlu bir şekilde olmasını istiyorsanız, işletmeniz için kaliteli bir çağrı merkezi platformu seçmelisiniz. Creafone ; eğitim kadrosuyla, yüksek kalitede müşteri memnuniyeti sağlayan en önemli çağrı merkezlerinden biridir.