CREAFONE

Creafone_Logo

Çevrimiçi Müşterileri Çekmek için Uygulamanız Gereken 7 Önemli Adım

Teknolojinin gelişiyle artan müşteri tabanı, çevrimiçi işletmeleri zorlu rekabetle yüzleşmek zorunda bırakmaktadır. Web’in her yerindeki rakipler ve doygunluk, işletmelerin çevrimiçi müşteri çekmesini zorlaştırmaktadır. Ne kadar büyük yatırım yapmış olursanız olun, müşterileri çevrimiçi mağazanıza yönlendirmek oldukça zordur ve işletmenin kapanmasına neden olabilir. İşte çevrimiçi müşterileri çekmek için uygulamanız gereken 7 adım:

  1. Müşteri Odaklı Olun

  2. Sosyal medya sayfalarınızda ve web sitenizde paylaştığınız içerik, ziyaretçilere değerli bilgiler sunmalıdır. Onları ürünlerinizi almaya zorlamayın, okuyuculara değer katan bilgiler verin. İzlenecek basit bir yaklaşım, okuyuculara mevcut senaryoda karşılaştıkları çözümleri sunmaktır. İçerik “Biz” yerine “Siz” hakkında olmalıdır. Sizi niş konusunda bir uzman olarak temsil edecek içerikleri paylaşın. Kısacası yaklaşımınız, ürünlerinizi anında satın almaya zorlamak yerine, ziyaretçilere ve potansiyel müşterilere odaklı olmalıdır.

  3. Web Sitenizi Sık Sık Güncelleyin

  4. Gerçek bir mağaza söz konusu olduğunda, insanlar genellikle çekici tekliflerle yeni ve yenilikçi bir şeyler almaya eğilimlidir. Web sitenizi ne kadar çok güncellerseniz, arama motorlarında iyi bir sıralamada yer alırsınız. İçeriği taze ve güncel tutmak için yeni makaleler, bloglar ve videolar ekleyin. Web sitenizi güncellemenin kolay bir yolu da, Blogger ve WordPress gibi İçerik Yönetim Sistemlerini kullanmanızdır. Web sitenizi güncellemek için herhangi bir teknik deneyime sahip olmanıza gerek yoktur.

  5. Sosyal Medyada Aktif Olun

  6. Sosyal medya oldukça yükselişte ve her birey sosyal medyada etkileşim kurmak için cep telefonunu kullanmaya son derece alışık. Sosyal medyada varlığınızı göstermediyseniz, şimdi harekete geçme zamanı. Facebook, Twitter, Google Plus ve Instagram gibi sosyal medya sitelerinde profilinizi oluşturun ve olabildiğince çok takipçi kazanın. İyi bir sosyal medya profili sürdürmek zamana ihtiyaç duyar ve bunun için sabırlı olmanız gerekir. Orjinal olun ve insanların gönderilerinizle etkileşime geçebileceği zamanı planlayın. En iyi yol, sosyal medya uygulamalar tarafından verilen analizleri izlemektir. İnsanlar, benzersiz ve akılda kalıcı bir şeyler sunan markaların sosyal medya sayfalarını takip etmektedir. Onlar için benzersiz, mizah katabilecek, motive edebilecek veya markayı daha önce hiç kimsenin sunmadığı bir şekilde sunabilecek içerikler üretmeniz gerekmektedir.

  7. İyi Bir Kullanıcı Deneyimi Sunun

  8. Çevrimiçi işletmelerde sürekli değişen trend ile çevrimiçi alışveriş deneyiminin keyifli ve kolay olduğundan emin olmanız gerekmektedir. Bunun için birkaç şeyi göz önünde bulundurmanız gerekir. Her şeyden önce, web sitenizin yüklenme hızının birkaç saniye veya daha az olduğundan emin olun. Web sitesinin yüklenmesi daha uzun sürerse, müşteriniz beklemek yerine rakibinizi tercih edecektir. Sonuçta potansiyel müşteriyi kaybetmek, işletmeniz için oldukça kötüdür. Ayrıca, müşterilerin hangi sayfaya göz attıklarına veya hangi ürünü aradıklarına bakılmaksızın baştan sona sorunsuz gidebilmeleri için web sitesinde gezinmeye odaklanmanız gerekir. Renk, müşterilerinizi çekmede bir diğer önemli faktördür. Doğru renk kombinasyonunu kullanmak son derece önemlidir. Müşterilerinize, herhangi bir sorun durumunda sizinle doğrudan etkileşim kurmaları için kolay bir yol sunduğunuzdan emin olun. Örneğin, web sitenizde iletişim bilgilerini bulmayı kolaylaştırmalı, canlı sohbet sunmalı ve SSS sayfası sağlamalısınız.

  9. Çevrimiçi İtibarınızı Kontrol Edin

  10. Çevrimiçi müşterileri çekmek için uygulamanız gereken 7 önemli adım, birisi de çevrimiçi itibarınızdır. Online alışveriş söz konusu olduğunda, önemli olan tek şey müşterilerinizi ne kadar iyi tatmin ettiğinizdir. Sosyal medya profillerinize, videolarınıza yapılan yorumlara ve farklı forumlarda veya bloglarda yayınlanan çevrimiçi incelemelere bakarak çevrimiçi itibarınızı kontrol edebilirsiniz. Hizmetlerinizi veya ürünlerinizi takdir eden müşterilere teşekkür edin. Ayrıca, müşterilerin eleştirileri gelecekte ürünlerinizi/hizmetlerinizi iyileştirmenin iyi bir yolu olabilir. Ürününüzle ilgili herhangi bir sorunu veya şikayeti olan müşterilerle doğrudan iletişime geçtiğinizden emin olun. Müşterilerinize hızlıca yanıt verin ve sorunu olabildiğince erken ele alın, böylece markanız hakkındaki olumsuz fikirleri ortadan kaldırmış olursunuz.

  11. Web Sitenizde Blog Güncellemeleri Yapın

  12. Yazma konusunda iyi değilseniz, hazırlıklı olmalısınız çünkü artık bir blog yazmanız ve düzenli olarak güncellemeniz gerekiyor. Düşüncelerinizi kısaca blogunuza yazın, bazı dikkat çekici fotoğraflar ekleyin, sorunu ele alın ve çözümler sunun. Örneğin, niş ürünlerinizi sorunsuz bir şekilde satın almalarına yardımcı olacak çevrimiçi satın alma rehberlerinden bahsedebilirsiniz . Ayrıca, ürününüzle ilgili sezonlarda bazı benzersiz hediye fikirlerini de sunabilirsiniz. Bir blog yazarken benzersiz ve yaratıcı olmaya çalışın ve değer kattığınızdan emin olun.

  13. Çevrimiçi Olarak Aktif Kalın ve Katılın

  14. Müşterileri çekmek her zaman web siteniz veya sosyal medya ağlarınız ile ilgili değildir. Çevrimiçi dünya, yaşama ve insanlarla etkileşim kurma biçimimizi değiştirdi. Çevrimiçi olarak aktif kaldığınızdan ve tartışmalara katıldığınızdan emin olun. İlginç veya içeriğini hayranlarınızla paylaşmaya değer bulduğunuz kişileri takip edin. Kim olduğunuzu, sizin ve markanız hakkında neyin özel olduğunu gösterin. Varlığınızı ne kadar aktif ve belirgin hale getirirseniz, izleyiciler sizi o kadar çok tanıyacaktır. Hedef kitlenizde bir kaynak ve düşünce lideri olun. Markanızla ilgilenseler de ilgilenmeseler de insanlarla her zaman bağlantıda kalın. Çevrimiçi müşterileri çekmek için uygulamanız gereken 7 önemli adımı yukarıda sizler için özetledik. Çevrimiçi işletmenize daha fazla müşteri kazandırmak için bu ipuçlarını kendine ilke edinmiş şirketlerle çalışabilirsiniz. Creafone’da işletmenize bu adımları sağlacak şirketlerden biridir. Daha fazla bilgi için bizimle iletişime geçin!