CREAFONE

Creafone_Logo

E- Ticaret Girişimcilerinin Mutlaka Kullanması Gereken Uygulamalar

Dijitalleşmenin çoğalmasıyla birlikte E-Ticaret’e olan ilgi her geçen gün artmaktadır. Bu artan ilgi ile beraber, E-Ticaret’e başlayan girişimciler için yardımcı olabilecek birçok kaynak ve uygulama da artış göstermektedir. E-ticaretin en büyük avantajı ise uzman bir ekibe duyulan ihtiyacın daha az olmasıdır. Bu uygulamalar sayesinde e-ticaret işleri profesyonel bir şekilde geliştirilebilmektedir.

 

1-Referral Candy

Referral Candy, online mağazaların bilinirliğini arttırmanın en akıllı ve etkili yollarından biridir. Referral Candy hedef kitlenize ürünü tavsiye ederek bir bağlantı gönderir ve ürünü müşterilere tanıtır. Müşterilere bir sonraki alışverişinde ise indirim sağlanır, böylece devamlı müşterilerin olmasını sağlar.

 

  • Referral Candy Nasıl Çalışır?

Müşteri ürünü aldıktan sonra Referral Candy tarafından müşteriye bir mail gönderilir. Müşteri bu bağlantıyı arkadaşlarıyla paylaşır ve bu bağlantıdan alışveriş yapan müşterilere indirim tanınır. Bu bağlantıyı paylaşan ana müşteri ise paylaştığı linkten satın alınan her ürün için ödüllendirilir.

 

  • Referral Candy E-Ticarete Nasıl Yardımcı Olur?

Müşterilerden tavsiye almak bir işletmenin gelişmesi için en önemli etkendir. Ürün alıcılarından gelen öneriler işletme tarafından dikkate alınmalıdır, bu sayede işletme kendini daha çok geliştirebilmektedir. Ayrıca müşterilere birden fazla indirim teklif edildiğinde işletme hem satışlarını hem de prestijini arttırmaktadır. Çünkü müşteriler ücretsiz kargo ve indirim seçeneği ile karşı karşıya kaldığında daha çok alışveriş yapma isteği duymaktadır.

3-Spechy

Bulut tabanlı çağrı merkezi, müşterilerin çağrı merkezinize tüm iletişim kanallarından ulaşabilmesini sağlamaktadır. Müşterileriniz işletmenize hangi iletişim kanalından ulaşırsa ulaşsın, müşteri verilerini merkezi ve tekil hale getirmektedir. 

 

  • Spechy Nasıl Çalışır?

Bulut tabanlı çağrı merkezi yazılımı olan Spechy, ekibinizin şirket dışından da müşteri desteği ve eşsiz müşteri deneyimi oluşturmasını sağlamaktadır. Son teknoloji ile donatılmış, yüksek güvenlik ve gelişmiş özelliklere sahip Spechy’nin ücretsiz demosuna sahip olmak için web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

 

  • Spechy İşletmelere Nasıl Yardımcı Olmaktadır?

Spechy iletişim dünyasında işletmelerin kendilerini yeniden keşfetmelerine yardımcı olmaktadır. Spechy, geleneksel iletişim teknolojilerinin yerini alan yeni nesil bir bulut çağrı merkezi platformudur. 

E-Ticaret işletmenizdeki tüm müşteri etkileşimlerini tek ekrandan yönetmenizi sağlayan Spechy; çok kanallı alt yapısı, analiz ve entegrasyon araçları ile girişiminizin verimliliğini artırmaktadır.

2-Recommendify

Recommendify Shopify sitesinin içinde bulunan bir online mağazadır. Recommendify hangi ürünlerin ne çeşit ürünlerle ve ne sıklıkta alındığını inceler. Recommendify, online mağazanın satışlarını %20’ye varan oranlarda arttırdığı da belirlenmiştir.

 

  • Recommendify Algoritması Nasıl Çalışır?

Recommendify Shopify recommendify, sipariş geçmişini ve benzer satın alma modellerini eşleştirir ve sipariş geçmişine dayanarak e-ticaret sitesini ziyaret eden potansiyel müşterilere ürün kombinasyonu sunar.

 

  • Recommendify İşletmelere Nasıl Yardımcı Olur?

Recommendify, müşterilere geçen ay hangi ürünlerin çok satıldığını ve hangi ürünlerin popüler olduğunu göstermeye yardımcı olur. Popüler olan ürünler ana sayfaya eklendiğinde ziyaretçiler kolaylıkla bu ürünleri sipariş verebilir. Ayrıca, Recommendify müşterilerilere ürünleri kaçırmamaları için e-posta yoluyla kupon teklifi verme seçeneğini bulundurur.

4-Monkeydata

MonkeyData, işletme sahiplerinin doğru karar vermelerini sağlayacak bir bilgi kaynağıdır. İşletme verilerini doğru bir şekilde görebilmek, her e-ticaret mağazası için oldukça önemli bir kriterdir. MonkeyData satış kanallarını ve pazarlama kaynakları olmak üzere tüm verileri tek bir yerde analiz eden bir uygulamadır. Aynı zamanda, işletmenin nasıl bir performans analizi izlediğini detaylı bir şekilde ortaya koymaktadır.

 

  • Monkeydata İşletmelere Nasıl Yardımcı Olmaktadır?

MonkeyData, tüm verileri analiz ederek, işletmeyi geliştirecek birtakım öneriler sunmaktadır. MonkeyData, farklı periyotlardaki dönemlere ayrılan verileri göstererek, bu verileri dönemlere göre karşılaştırır ve bu veri analizlerini dikkate alarak yeni oluşturulacak kampanya için etkili stratejiler oluşturmaktadır. Bu özellik e-ticaret mağazasının gelişmesi için büyük bir avantajdır. Ayrıca birden fazla kanal üzerinde çalışan şirketler, tek ekranda analiz yapma teknolojisinin faydasını fazlasıyla görmektedir.

 

  • Monkeydata Nasıl Çalışır?

E-ticaret girişimcilerinin mutlaka kullanması gereken uygulamalardan bir diğeri de Monkey Data’dır. E-ticaret girişimcileri, MonkeyData tarafından verilen bağlantıya tıklayarak; MonkeyData, Google Analytics, PPC, sosyal medya ve e-posta araçlarından veri indirmeye başlamaktadır. Böylece tüm satış kanallarından gelen, günlük ve toplam siparişlerle beraber işletmenin geliri de kolayca öğrenilebilmektedir. 

 

5-Kit

Kit İyi bir asistana sahip olmak, girişimcilerin ve online işletme sahiplerinin iş yüklerini azaltmaktadır. Kit, bir e-ticaret rehberi ve aynı zamanda iyi bir asistandır. Çevrimiçi mağaza sahiplerinin işlerini büyütmelerine ve pazarlama stratejilerinde daha etkili olmalarına yardımcı olmaktadır.  

 

  • Kit Nasıl Çalışır?

Kit, dünyanın 17 ülkesine Facebook, Messenger ve Sms yoluyla iletişim kurmaktadır. Kit, özellikle online işletmeler için öncelikli ve faydalı olan işleri yapmaktadır.

 

  • Kit E-Ticaret Girişimlerine Nasıl Yardımcı Olmaktadır?

Kit online işletmeler için Instagram ve Facebook’ta hedefe yönelik reklam oluşturur. Facebook güncellemelerini takip ederek müşteri katılımını sağlar. Kit, müşterilere yeni ve stokta kalmış ürünleri gösterir ve satış performans analizlerini işletmeye göstermek için raporlar oluşturur. Böylelikle işletme sahibi Kit uygulamasını kullandığında zaman kazanmış olmaktadır.

6-Omnisend

E-ticaret sayfalarına gelen bazı ziyaretçiler seçtikleri ürünü sepetlerinde unutarak siteden ayrılabilmektedir. Omnisend, müşteriye alacağı ürünü sepette unuttuğunu hatırlatarak, ürünü alması için siteye geri dönüşünü hızlandırmaktadır.

 

  • Omnisend Nasıl Çalışır?

Bir hesap oluşturup online mağazayı Omnisend uygulamasına bağlamak yeterli olacaktır. 

 

  • Omnisend İşletmelere Nasıl Yardımcı Olur?

 Omnisend sepetlerini terk eden kullanıcılara, kişiselleştirilmiş otomatik mesajlar göndererek e-ticaret sitesine geri dönmelerini sağlar. Böylece müşterilere ürün hatırlatılarak satın almaları sağlamaktadır.

Kullanıcılar, e-ticaret sayfasına üye olduktan sonra Omnisend tarafından gönderilen 3 tane karşılama mesajı alır. Ayrıca, kullanıcının doğum günü gibi özel günlerinde de Omnisend  e-posta yoluyla müşteriye mesaj göndermektedir. Böylece müşteriler, kendilerini e-ticaret mağazasına daha yakın hissederek daha sık alışveriş yaparlar.

Segmentasyonlara göre kampanya belirler. Müşteri, kampanyaya tıklayana kadar haber bültenleri göndermeye devam eder.

7-Shippo

Etkili bir online girişimci olmak için, ulaşım ve taşımacılık da ürünün kendisi kadar önem arz etmektedir. İşletmenin nakliyesi kötü olduğunda müşteri nezdinde ürünün hiçbir değeri kalmayacaktır. Shippo uygulaması işletmelerin nakliye kalitesini arttırmak için girişimcilere yardımcı olmaktadır. 

 

  • Shippo Nasıl Kullanılır?

E ticaret girişimcisi, online mağazayı Shippo’ya  bağladında Shippo otomatik bir şekilde siparişleri ve kategorileri oluşturmaktadır. Shippo online mağazaya dair veri oluşturduğu için işletme sahibinden ürüne dair doldurulacak form istemektedir, bu form doldurulduğunda  ürün nakliye için hazır hale gelmektedir. Shippo’nun genel distribütörü USPS olsa da Shippo’nun birden çok kargo firmasıyla anlaşması bulunmaktadır, FedEx, Dhl Express, UPS bunlardan birkaçıdır. Shippo’nun farklı nakliye firmalarıyla anlaşması sayesinde, işletme sahibi ürünü hangi distribütörle göndereceğini özgürce seçmektedir. Ayrıca Shippo, e-posta yoluyla alıcıyı siparişinin durumu hakkında detaylı bir şekilde bilgilendirmektedir.

 

  • Shippo’nun Online İşletmelere Faydası Nedir?

Shippo, e-ticaret girişimcilerine zaman kazandırarak ürün nakliyesini sorunsuz bir şekilde alıcıya teslim eder. Böylece alıcı, hızlı ve güvenilir bir şekilde siparişi teslim aldığında markaya olan güveni ve memnuniyeti artar. 

8-Vitals

Vitals, Shopify’ın içinde bulunan ve çoğunlukla pazarlama için kullanılan bir uygulamadır. Vitals yaklaşık 40 tane eklentisi, ürün görüşleri, para birimi dönüştürücüsü ve yukarı satış imkanları sağlaması nedeniyle pazarlamacıların sıklıkla tercih ettiği bir uygulamadır. Vitals, pazarlama stratejisi ve profesyonel tekniklere sahip olmakla beraber, e-ticaret girişimlerinin yıllık satışlarını 1 milyona çıkarmayı hedeflemektedir.

 

  • Vitals Nasıl Çalışır?

İşletmeler, E-ticaret girişimcilerinin mutlaka kullanması gereken uygulamalardan olan Vitals’i  uygulamasını indirerek 40 ve daha fazla eklentiyi kullanma imkanına sahip olabilmektedir. Böylece birkaç tıklamadan sonra girişimci, ürününü geliştirebilecek 40’tan fazla eklenti görme fırsatı bulmaktadır.

 

  • Vitals Girişimcilere Nasıl Yardımcı Olur?

Vitals, girişimciden makul bir ücret alarak 40’dan fazla eklentiyi kullanmasına izin verir, böylece işletme sahiplerinin Shopify uygulamasını kullanmasına gerek kalmaz. Vitals, neredeyse işletme sahibinin memnun kalacağı bütün uygulamaları barındırdığından ötürü girişimcinin diğer uygulamalara ekstra ödeme yapmasına gerek kalmaz.