CREAFONE

Creafone_Logo

Müşteri Memnuniyetini Artırmanın 4 Kesin Yolu

Kuruluşların pazarda başarılı olması ve işletmelerini geliştirmeleri için müşteri memnuniyeti önemi  gereklidir. Alıcıların belirli birçok kriterleri bulunmaktadır ve çoğu müşteriyi memnun edebilmek için farklı stratejiler uygulamak gereklidir. Aşağıda, işletmenizin müşteri memnuniyetini yükseltmek için uygulayabileceğiniz 4 temel kriteri inceleyebilirsiniz.

1.Çok Kanallı İletişim Sağlama

Müşteri beklentilerini karşılamanın yollarından biri; çok kanallı iletişim merkezi  sunmaktır. Müşterinize çok kanallı iletişim desteği sunmanız, alıcılar için müthiş avantajlar oluşturmaktadır. Bazı müşteriler kuruluşlara sosyal medyadan ulaşmayı tercih ederken, diğerleri ise web sitesi veya telefondan arama yöntemiyle iletişim kurmak istemektedir. Ayrıca, kuruluşların, müşterilerle kurdukları iletişim verilerinden analiz yapması, şirketlerin iş yönetimine dair verimliliğinde artmasına yardımcı olmaktadır.

2.Sosyal Medya Bildirimlerini İzlemek

İşletmeler, müşterilerin çoğunlukla tercih ettiği; Twitter, Facebook, YouTube veya diğer sosyal ağlardan gelen bildirimleri önemsemelidir. Şirketlerin, sosyal medya paylaşımlarına yapılan geri dönüşler, işletmenizin müşteri memnuniyetini nasıl sağladığına dair analiz yapmanızı sağlar. Sosyal medya üzerinden alıcı bildirimlerini takip ederek, müşteri memnuniyetini nasıl daha iyi geliştireceğiniz hakkında fikir sahibi edinmiş olursunuz. Bu yüzden sosyal medyadan gelen dönüşler dikkate alınmalıdır.

3.Müşteri Memnuniyeti Metriklerini Kullanmak

Müşteri beklentilerini karşılamanın yolları ; müşteriye belirli ölçüm anketleri göndermektir. Tüketiciler, çevrimiçi alışveriş yaptığında veya web sitesini ziyaret ettiğinde işletmelerin geri bildirim alması muhtemeldir. Müşterilerinizin, şirketiniz hakkında ki görüşlerini almak için onlara NPS ve CSAT vb. gibi müşteri memnuniyetini ölçmeye yarayan metrikler gönderebilirsiniz.

4.Pazar Araştırması Yapmak

Birçok işletmenin tüketicinin, beklentilerini karşılaması için pazar araştırması yapması önem arz eder. Pazar araştırması yaptığınızda, müşterilerinizin tercihlerini ve taleplerini daha iyi görebilir ve markanız hakkındaki yaklaşımlarını daha iyi inceleyebilirsiniz. Alıcılarınızın ürününüze dair algılarını daha iyi kavrayarak, işletmenizin müşteri memnuniyetini müthiş bir şekilde iyileştirebilirsiniz.