CREAFONE

Creafone_Logo

E-Ticaret İşletmesi İçin En İyi Lojistik Şirketi Nasıl Seçilir?

Bir e-ticaret işletmesinin, lojistik hizmet sağlayıcısı  ile bağlantı kurmadan önce dikkate alması gereken birçok konu bulunmaktadır. Bir e-ticaret işletmesi için en iyi lojistik şirketini seçerk işletmenizin düşünmesi gerektiren en önemli unsurları açıklayacağız:

Nakliye Maliyeti

Genel olarak E-Ticaret Lojistik Maliyetleri, teslimat siparişlerinde nakit ödeme veya ağırlık farklılıkları gibi gizli maliyetlerin aniden ortaya çıkması nedeniyle, değişiklik gösterebilir. Bu nedenle, hangi hizmetlere ihtiyacınız olduğunu ve tüm bu hizmetleri kapsaması gereken ideal bütçenin ne olacağını önceden planlamak önemlidir.

Teslimat Kodu Erişimi

Bir lojistik ortağının teslimat kodu erişimi, ilk kontrol edilmesi gereken özelliklerden biridir. Ancak maliyetlerde olduğu gibi çok fazla sayıda teslimat kodu, ihtiyaçlarınızın karşılayacağı anlamına gelmez. Öncelikle ülke genelinde hangi lokasyonlardan ve teslimat kodlarından sipariş aldığınızı bilmeniz gerekir. Bu kod, çoğu lojistik ortağı tarafından erişilemeyen 2. ve 3. katman şehirlerdeki uzak konumları bile içerebilir.

İzleme Görünürlüğü

Müşteri için iyi bir satın alma  sonrası yolculuğu sağlamanız için sipariş takibinin görünürlüğü önemlidir. Müşterilerinize düzenli ve gerçek zamanlı güncellemeler gönderdiğinizde, siparişlerinin geçtiği her teslimat aşamasını bilebilirler. Bu da, siparişlerini teslim almak için heyecanlı kalmalarını sağlar. GPRS özellikli izleme gibi daha iyi teknik özelliklere sahip bir lojistik ortağı, müşterilerinizin güncel kalmasını sağlamanıza yardımcı olur ve siparişleri takip etmede şeffaflığı korumanıza olanak sağlar.

Teslimat Hızı

Ekspres teslimat, tarifeli teslimat veya hiper yerel teslimat gibi çeşitli hızlı teslimat hizmetleri sunan dayalı lojistik şirketlerini seçeneklendirerek daraltın. Ardından, ücretlendirilen oranlara göre bu listeyi daha da daraltmanız mümkün olacaktır. Bu çeşitli, hızlı teslimat hizmetlerinin nasıl sağlanacağına ve yukarıda belirtilen hizmet koşullarında hangi oranda sağlanacağına dair ayrıntıların bir SLA (hizmet düzeyi sözleşmesi) olarak sağlanması da önemlidir.

RTO Yüzdesi

Yüksek bir RTO (paketin teslim edilememesi) yüzdesi, çoğu e-ticaret kuruluşunun hatta büyük markaların bile karşılaştığı, dostça olmayan ve hoş karşılanmayan bir zorluktur. Bazı lojistik şirketleri gecikmeli teslimatlar, başarısız teslimatlar ve takılı kalmış gönderiler gibi RTO’lara neden olan farklı teslimat istisnaları ile başa çıkmanıza yardımcı olacak donanıma sahiptir. Özellikle daha büyük e-ticaret  işletmeleri için bu lojistik şirketleri mükemmel ortaklıklar oluşturmaktadır.

Güvenli Teslimat

Güvenli teslimat ve sigortalı teslimat, ürün veya teslimat kodu erişiminden bağımsız olarak herhangi bir e-ticaret girişimi için faydalı olabilecek iki hizmettir. Güvenli teslimat hizmetleri, siparişlerinizi taşımak için azami özen göstererek rahat hissetmenizi sağlar. Ayrıca oluşabilecek her türlü hasar sigorta kapsamında karşılanır.

Bu makalede bir e-ticaret işletmesi için en iyi lojistik şirketi nasıl seçilir? sorusunun cevabını sizlere 6 unsurla özetlemeye çalıştık. Bu 6 unsur ışığında en iyi lojistik şirketini seçmek için harekete geçebilirsiniz.